Utazás

Újra lopnak a bőröndökből Ferihegyen

A repülőtér szerint a februári tömeges kifosztások után kevesebb az ilyen eset. Az utasok beszámolói alapján viszont a probléma egyáltalán nem szűnt meg.

Feldúlva, sokszor szeméttel megtöltve kapják vissza az utasok a bőröndjeiket a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Eltűnt már készpénz, óra és egyéb személyes tárgy is – számolt be a Tények.

Egy asszony arra panaszkodott, hogy miután leszállás után a bőröndjét nem kapta vissza, hajnali négykor senki sem segített neki a reptéren. Azt tanácsolták neki, hogy menjen haza. Másnap egy sarokban találta meg széttépett, kifosztott bőröndjét, és azt mondták neki, utólag nem tehet panaszt.

Óra, készpénz, személyes holmik tűntek el a csomagokból. Képünk illusztráció

További esélyt ad a reptéri lopásra, ha a fapados járatokon arra kérik az utasokat, hogy a kézipoggyászukat is adják fel a csomagtérbe. Egy férfinak így tűnt el egy több mint 200 ezer forintos órája.

De az is előfordult, hogy egy férfi már csak otthon vette észre, hogy majdnem másfél millió forint céges pénz tűnt el a kívülről sértetlen táskából.

A reptéri tolvajok miatt februárban tört ki a botrány, többen le is buktak, az áldozatok között volt Babos Tímea teniszező is. A Budapest Airport szerint azóta jelentősen kevesebb az ilyen eset Ferihegyen, mert a rendőrséggel együtt kiemelt figyelmet fordítanak a lopások megelőzésére.

A legfontosabb, hogy lopás esetén azonnal kérjük a jegyzőkönyv felvételét, 50 ezer forint fölötti kár esetén pedig kötelező lenne rendőrségi feljelentést tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top