Utazás

Nem létező kollégáival lakott a hotelben, majd nem a törölközőt lopta el

A férfi napokig fenntartotta a látszatot, hogy kollégáival lakik a hotelben. Végül közel 600 ezer forinttal lépett meg.

Az 50 éves drégelypalánki férfi 2019 áprilisának elején egy székesfehérvári szálloda lakosztályában megszállt, majd jelezte, hogy igényt tartana további szobákra, mivel érkezik még három kollégája is – írja a Police.hu.

A szálloda alkalmazottjának aznap este azt mondta, hogy amíg a recepciós mással volt elfoglalva, a három kollégája megérkezett, és mivel nagyon fáradtak voltak, egyből le is feküdtek aludni. Másnap reggel azzal távozott, hogy a munkatársai korán mentek dolgozni, így amikor délután visszaérkezett, kérte, hogy hadd fogyassza el az elmaradt reggelit és az aznapi vacsorát, kollégáinak pedig maga vitte fel az ételt. Ezt követően még pár nap így telt el, a kollégákat senki nem látta, de a férfi minden alkalommal jelezte, hogy nagyon ízlett mindenkinek a vacsora.

Egy reggel aztán a munkát felvevő recepciós észrevette, hogy az éjszaka során eltűnt a szálloda kasszájából több mint félmillió forint értékű euró és közel 75 ezer forint.

A helyszínre érkező rendőrök a biztonsági kamera felvételei alapján egyértelműen azonosították a drégelypalánki férfit, aki a kasszát kiürítette, majd a hotelból fizetés nélkül távozott. Ekkor derült ki az is, hogy az állítólagos kollégák nem is léteztek, a szobájuk teljesen üres volt, a részükre rendelt ételeket pedig a csaló fogyasztotta el.

Körözés alapján pár héttel később a hajdúszoboszlói nyomozók elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit lopás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt, majd a Debreceni Járásbíróság elrendelte a letartóztatását. A nyomozás lezárult, az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

(A nyitókép illusztráció! Forrás: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top