Utazás

Angliától Ausztráliáig: 10 nap alatt 10 ezer mérföldet utazott egy nő teljesen ingyen

Mindezt ráadásul egy jótékonysági kihívás keretein belül tette, hogy pénzt gyűjtsön egy klinikának.

A 38 éves Elaine Harris az Egyesült Királyságból egészen Sydney-ig jutott idegen emberek segítségével. A modell traktorral kezdte a kalandot, július 21-én hagyta el az otthonát a tíznapos kihívás kedvéért. Németországban, Csehországban, Izraelben, Bangkokban, Kambodzsában, Vietnámban és Kuala Lumpurban is járt, mielőtt Ausztráliába érkezett, mindezt pénz nélkül. Némi étel, víz és akkumulátor volt nála a telefontöltéshez, de ezekkel is takarékoskodnia kellett.

Végül ételt és ruhákat is kapott azoktól az emberektől, akikkel szóba elegyedett, pedig nem kérte. Olyanok is akadtak, akiktől pénzt kapott, mások pedig a közlekedésben segítették, vagy szállást adtak neki.

Elaine az egész utazását dokumentálta a Facebookon,  a cél az volt, hogy felhívja magára a figyelmet – de nem magamutogatásból, hanem azért, hogy egy adományoldalon keresztül pénzt gyűjtsön a Zöld-foki szigeteken lévő fogászati és optikai klinika számára, amit ő alapított, hogy a helyiek megfelelő ellátáshoz juthassanak. A cél 3000 font volt, ebből 2251 gyűlt össze; nagyon szép összeg.

Kiemelt kép: The Cape Verde Dental And Optical Clinic

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top