Utazás

Megint szendvics lett a Földből

Az új-zélandi Etienne Naude 30 centis pontossággal számolta ki, hova kell tenni a kenyérszeleteket, hogy „tökéletes szendvicset” készítsenek a bolygónkból.

Újra szendvics lett a Földből – írja az Index. Az új-zélandi Aucklandben élő Etienne Naude elképesztő pontossággal számolta ki, hová kell tenni a kenyérszeleteket a bolygó két oldalán, hogy tényleg szendvicset csináljanak a planétánkból.

Fotó: Unsplash

Naude hosszú időt töltött azzal, hogy megtalálja azt, aki segít kivitelezni neki a nem mindennapi mutatványt, végül a Reddit segítségével talált is egy ilyen embert, és a 12 órás időeltolódást, meg a megközelíthető hely felkutatásának nehézségét is leküzdve összehozta vele a szendvicset.

A kenyerek helyzetét elég jól sikerült meghatározni, legfeljebb 30 centi eltérés lehetett köztük, ami elég jó ahhoz képest, hogy 20 ezer kilométerre voltak egymástól. Nem ez volt persze az első tényleg pontos Föld-szendvics: az egész őrületet az amerikai Ze Frank indította el 2006-ban, az ő kihívása nyomán pedig éppen a Spanyolország–Új-Zéland vonalon csinálták meg az első ilyet – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top