nlc.hu
Utazás

Leghosszabb golfpálya

A világ leghosszabb golfpályája 1365 kilométeres, öt nap alatt lehet teljesíteni

Ausztráliában található a világ leghosszabb golfpályája, amely 1365 kilométer hosszú.
Nullabor Links, a világ leghosszabb golfpályája

A golfpályák között vannak igen hosszúak, amelyek meghaladhatják a 7 kilométert, de eltörpülnek a világ leghosszabbja mellett. Az Ausztráliában található Nullabor Links golfpálya 1365 kilométer hosszú.

A legenda szerint az Eyre autópálya mentén elnyúló golfpálya azért lett ilyen hosszú, hogy a munka közben megpihenő kamionsofőrök egy kis golfozással üthessék el a szabadidejüket. Igazából két golfőrültnek jutott eszébe az ötlet borozgatás közben, amikor azon tanakodtak, hogy marasztalhatnák több ideig a turistákat azon a környéken.

Az óriási játéktér 7 már korábban is meglévő lyukból és 11 újonnan kialakítottból állt össze. A lyukak közötti átlagos távolság 66 kilométer, de van két szomszédos lyuk, amelyek 200 kilométerre vannak egymástól.

A különleges golfpálya koncepciója az, hogy miután a golfozó betalált az egyik lyukba, autóba ül, majd 100-150 kilométert vezet, és közben megismeri a környéket. Az egész pályát nagyjából öt nap alatt lehet teljesíteni. Sokan nem értik ezt, de akik végigmentek a Nullabor Linksen, azt mondják, felejthetetlen élmény.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg nem üzemel a pálya, úgyhogy, ha szeretnéd kipróbálni a világ leghosszabb golfpályáját, még várnod kell egy kicsit.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Facebook / Nullarbor Links World’s Longest Golf Course)

Még több hosszúsági rekord az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top