nlc.hu
Utazás

Sportszerű gesztus a triatlonversenyen

Sportszerű gesztus: megállt a célegyenesben, hogy előreengedje eltévedt vetélytársát

Az egyik triatlonos elnézett egy kanyart, ezért megelőzték, de a másik sportoló megállt a cél előtt, és sportszerűen maga elé engedte.
Sportszerű triatlonos

Szívmelengető sportszerűségnek lehetettek tanúi az egy héttel ezelőtt megrendezett Santander Triathlon résztvevői és nézői.

A verseny hajrájában a harmadik helyen futó angol James Teagle eltévesztette az egyik kanyart, ezért a célegyenesben egyik ellenfele, Diego Méntrida megelőzte.

A spanyol sportoló azonban a célvonal előtt bevárta eltévedt vetélytársát, majd egy kézfogás kíséretében maga elé engedte a atlétát, aki igencsak meglepődött a sportszerű gesztuson.

Az eset után Diego Méntrida azt mondta, máskor is megtenné ugyanezt, mert őt erre tanították a szülei, szerinte ez a normális viselkedés.

Az előreengedett Teagle a célba érve egy vállveregetéssel köszönte meg a gesztust, majd amikor az esetet világszerte felkapták, a közösségi oldalára írta ki, hogy „a történet tanulsága, hogy a sportszerűség elismerésre méltó tulajdonság”.

(24.hu)

Még több sportszerű gesztus az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top