nlc.hu
Utazás

Ekkor utazhatunk újra a vírus után

Ekkor utazgathatunk újra a szakértők előrejelzései szerint

Tengerparti nyaralás, lődörgés egy messzi városban – szakértők szerint ekkor válhat valóra.

Nincs, aki ne várná, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba, és végre elutazhassunk nyaralni külföldre is. Álmodozni persze álmodozhatunk, de egyelőre fogalmunk sincs, mikor ülhetünk a tengerparton, vagy sétálhatunk a világ történelmi városaiban. Egy szakértő, aki az Independentnek adott interjút, most megjósolta, mikor válhatnak valóra ezek az álmok.

Optimista becslések a nyitásról

Fotó: Unsplash

Egyesek szerint a lakosság leoltottságának terjedésével fokozatosan nyitnak majd az országok. Az optimista Paul Charles, a PC Agency utazási cég elnöke úgy véli, hogy már idén májusban lehetségessé válik az utazás. „Az oltási programok gyorsabban növelik a bizalmat, csökkentik a fertőzések arányát, mint azt mi gondolnánk” – mondta a lapnak, és azt is hozzátette, Európában a nyári idény hosszabb lehet emiatt, mint a tavalyi.

Jonny Bealby utazásszervező még ennél is optimistább. Azt mondta, az oltás hatása egyes országokban már látható, kevesebb a fertőzött és kisebb a halálozási arány, ennek eredményeként lassan újra lehetővé válnak a nemzetközi utazások.

A lapban megkérdeztettek mindegyike úgy véli, hogy nyáron valamilyen minőségben mindenképpen újraélednek a nemzetközi utazások, hiszen az oltás és a melegebb időjárás is csökkenti a fertőzöttek arányát, a nyugat-európai országok így reális célpontok lehetnek.

(via)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top