nlc.hu
Utazás

A perzsaszőnyeggel bevont Ladánál ma már nem látsz menőbb verdát

Szőnyeggel borított Lada az internet új kedvenc autója

Ilyen, amikor két szovjet klasszikus találkozik.

Nem akármilyen Ladát alkotott egy Georgij Makarov nevű autórajongó, aki még édesapjától örökölte a régi szovjet autóipar iránti rajongását – írja az Oddity Central. A moszkvai műszaki egyetemista korábban egy 1981-es évjáratú Ladával közlekedett, amit az apja műhelyében heverő alkatrészekből szerelt össze. Sajnos később egy karambolban összetörte a járgányt, amit helyreállítani túl drága lett volna, így más megoldás után kellett néznie.

Georgij egy olcsó, mégis különleges kocsit szeretett volna, így figyelt fel egy barátjánál rozsdásodó, 44 éves (!) Zsigulira, ezért elhatározta, hogy új életet lehel a korosodó verdába. Az elkészült alkotásnak a Szőnyegek fantázianevet adta, érthető okból.

„Három, számomra fontos dolog egyesül a koncepcióban: a Szovjetunió, a Zsiguli márka és a szőnyegek” – magyarázta Makarov. „Ezek olyand olgok, amik elválaszthatatlanok tőlem, így egyetlen autóban egyesítettem mindhármat. Ez így egyszerre műalkotás, egyfajta emlékmű és közlekedési eszköz is.”

A perzsaszőnyegek annak idején nagy népszerűségnek örvendtek a Szovjetunióban, ezért a fiatalember szinte teljesen beborította hasonló darabokkal a kiszemelt Ladát. Ennek meg is lett az eredménye, az orosz közösségi oldalak valósággal felrobbantak a perzsaszőnyeg-autó láttán, amit a fenti fotót elnézve meg is tudunk érteni.

Imádja az internet a perzsaszőnyeg-Ladát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top