nlc.hu
Utazás

Beutazás Ausztriába Janssen-oltással

Egy Janssen-oltás már nem elég az Ausztriába való beutazáshoz

Január 3-tól Ausztria már nem fogadja el, ha valaki csak egy dózist kapott a Janssen-vakcinából.

Hétfőtől a Janssen vakcinájának egy adagját Ausztria már nem ismeri el teljes értékű oltásnak – vette észre az ORF hírét a hvg.hu.

A változás a magyarokat is érinti, hétfőtől a határokon sem fogadják el, ha valaki csak egy dózist kapott a Janssen-oltásból, amelyből az Európai Gyógyszerügynökség már december közepe óta ajánlja az emlékeztető oltást. 

Autósokat ellenőriznek az osztrák-magyar határon

Osztrák katona ellenőriz egy autóst a magyar–osztrák határon, a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Filep István)

A novemberben meghatározott járványügyi szabályok szerint a január 3-tól a Janssen egydózisú vakcina mellé egy második oltást is be kell adatniuk maguknak az Ausztriába érkezőknek (Pfizert és Modernát ajánlanak).

Aki oltás, illetve gyógyultsági igazolás nélkül szeretne Ausztriába utazni, arra 10 napos karantén vár, ahonnan leghamarabb az ötödik napon végzett negatív PCR-teszttel lehet szabadulni.

A konzuli szolgálat honlapja arról nem ír, hogy az ingázók belépési feltételei megváltoztak volna, vagyis friss negatív vírusteszt lelettel rendelkező oltatlanok is beutazhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top