nlc.hu
Utazás

Angol városok toplistája az éttermi higiénia alapján

Ebben a 10 angol városban a legkoszosabbak az éttermek

Ismét Nagy-Britannia második legnépesebb városa lett a negatív rekorder a legkevésbé higiénikus vendéglátóhelyek toplistáján. De jövünk az ellenpólussal is!

Élelmiszer-higiéniai szempontból ellenőrizte az angol éttermeket az ottani élelmiszer-biztonsági hivatal, az FSA. Míg a legjobban vizsgázott városban csupa 4 és 5 csillagos eredménnyel zártak a vendéglátóhelyek, az aggályosabb helyeken érdemes jól megnézni, hova ülünk be enni-inni. A lepontozott, egycsillagos vendéglátóhelyeken az ellenőrzések során számos élelmiszer-higiéniai szabálytalanságot, valamint a személyzet képzettségének hiányosságait tapasztalták. A két csillagot elérő létesítmények sem teljesítettek sokkal jobban, és az élelmiszer-kezelés gyakorlata ezeken a helyeken is aggodalomra ad okot.

Nyitott szemmel a „Brumiknál”

A legtöbb egy és két csillagos minősítést Birmingham városa érte el, elnyerve ezzel Nagy-Britannia városai közül a legrosszabb higiéniai minősítést. A régi iparváros éttermeinek és kifőzdéinek 11 százaléka a legalacsonyabb nívót jelentő, egy vagy két csillagot érdemelte ki a hivatal higiéniai minősítési rendszerében. Ez tízből több mint egy helyet jelent az 1,1 milliós lakosságú városban.

A Direct365 jelentése szerint a lista második helyén egy kevésbé ismert város, Southend-on-Sea, egy angol tengerparti üdülőváros végzett. Itt a vendéglátóhelyek mintegy 7 százaléka érdemelt ki a hatóságoktól egy vagy két csillagot. Ezt követte 6-6 százalékkal Westminster, valamint Dudley, Islington, Liverpool és Manchester városa. A tizes listát Croydon, Newport és Mansfield zárja.

Birmingham városkép

Birmingham felett az ég / Fotó: mhforephotography, Getty Images

A legtisztább éttermekkel büszkélkedhető top 10 angol város

Suffolk grófság székhelye Ipswitch, ahol a vendéglátóhelyek 100 százaléka négy vagy öt csillagot érdemelt ki. Majdnem ugyanennyi, 99 százalékos eredménnyel zárt Southampton, Crawley és Swindon, valamint Nottingham, Milton Keynes, Belfast, Leeds, Coventry és Preston. Látható tehát, hogy nem feltétlenül a város nagysága a mérvadó. A leghigiénikusabb módon üzemelő éttermekkel bíró városok listáján is helyet kapott nagyváros, például a 800 ezres lakosságú Leeds. Sosem késő javítani a nívón!

VIA

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top