nlc.hu
Utazás

Idén a nagy fesztiválok közül csak a Sziget zárt nyereséggel

Idén a nagy fesztiválok közül csak a Sziget zárt nyereséggel

Már lehet is kapni belépőt a jövő évi Sziget Fesztiválra.

A Népszavának adott interjúban Kádár Tamás főszervező, a Sziget Zrt. cégvezetője elmondta, hogy az idei nagy fesztiválok közül csak a Sziget zárhatott nyereséggel, a VOLT eredménye nagy-, a Balaton Soundé kismértékben elmaradt a várakozásoktól. 

Hozzátette, az idén 28. alkalommal megrendezett Sziget Fesztivál remélt nyeresége ellensúlyozhatja a veszteséget, így céges szinten is pozitív eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel.

Fiatalok fényképezkednek a 28. Sziget fesztiválon a nyitónapon az óbudai Hajógyári-szigeten

Fiatalok fényképezkednek a 28. Sziget fesztiválon a nyitónapon az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ennek köszönhetően amerikai többségi tulajdonosuk, a Providence Equity Partners úgy döntött, hogy már most hozzálátnak a jövő évi Sziget szervezéséhez, már a 2023-as évi bérleteket értékesítik, a VOLT és a BalatonSound jövőjéről pedig a szezon értékelését követően döntenek.

A Sziget Zrt. cégvezetője a lapnak megerősítette, hogy az idén 450 ezer fizető látogatót vonzó Sziget napra lebontva idén is 75 ezer, vagyis nagyjából annyi érdeklődőt vonzott, mint 2019-ben. Mintegy 200 ezer ember fordult meg a fesztiválon, a magyarok arányát 40-50%-ra becsülte. Kádár Tamás megjegyezte, hogy az infláció valószínűleg a jövő évi tarifákban is megjelenik.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top