nlc.hu
Utazás

Lebontják a 140 milliós hatvani kerékpáros kalandparkot

Lebontják a 140 milliós hatvani kerékpáros kalandparkot: hét év alatt 55 bringás használta

Egy-egy kerékpáros 2,5 millió forintba került az uniós adófizetőknek, miután a hatvani kalandparkot hét év alatt csupán 55 bringás használta.
A lepusztult hatvani kerékpáros kalandpark

Elbontják azt a kerékpáros kalandparkot Hatvanban, amely nettó 140 millió forint uniós pénzből épült 2015-ben, de szinte senki nem használta – írja az Átlátszó.

A kalandpark fenntartási időszaka 2021. július 6-ig tartott, ám utána még egy évig húzta az objektum, majd 2022 őszén végleg lelakatolták. A bontásról tavaly októberben döntött az önkormányzat.

A lap megtudta, hogy a kalandparknak hétéves működése alatt csupán 55 látogatója volt. A legutolsó négy évben, 2018-2022 között mindösszesen 1 ember használta. Ez azt jelenti, hogy

egy-egy kerékpáros 2,5 millió forintba került az uniós adófizetőknek.

A pálya egy komplex uniós projekt része volt, ami hidastól, bicikliutastól, projektmenedzsmentestől nettó 884 millió forintba került. A bruttó költségek tehát 1 milliárd felett jártak.

Bár az extrém bringapálya finoman fogalmazva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és az uniós pénzek értelmetlen elköltésének egyik szimbólumává vált, az önkormányzat azt tervezi, hogy a régi park helyére egy újat építenek. Erre már negyedannyi pénz is elég lenne, igaz nem uniós forrásból, hanem a magyar adófizetők pénzéből.

(Kiemelt kép: YouTube/Átlátszó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top