nlc.hu
Utazás

Megszüntetik a 109-es buszt

Megszüntetik a 109-es buszt

Nem jártak vele elegen.
Új MAN Lion's City A21 típusú szóló autóbusz utastere a VT-Arriva Kft. Andor utcai telephelyén Budapesten 2015. április 28-án

Kihasználatlanság miatt megszüntetik a 109-es buszt – írta meg a Telex. A lap információi szerint az utolsó nap, amikor közlekedik a járat, március 20-a lesz. A 109-es 2016 januárjában a budai fonódó villamoshálózat átadásával együtt indult, jelenleg Óbudától a Batthyány térig közlekedik. 

Az ügyfelek visszajelzései, a társadalmi egyeztetés eredménye, a III. kerületi önkormányzattal lefolytatott egyeztetés, valamint a 109-es busz önálló szakaszán, a Margit híd és Batthyány tér között tapasztalható rendkívül alacsony utasforgalom miatt a BKK úgy döntött, hogy a járat a kötöttpályás járatokkal való párhuzamossága miatt a jövőben nem közlekedik – jelezte a közlekedési vállalat a Telex megkeresésére.

A BKK azt javasolja, hogy az ezentúl még gyakrabban, csúcsidőben 6-7 percenként induló 9-es autóbuszt, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosokat, illetve a H5-ös HÉV-et használjuk a 109-es busz helyett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top