nlc.hu
Utazás

Városok: elképzelés vs. valóság

Ne tévesszen meg az Insta-filter: ezekben a városokban lehet a legnagyobbat csalódni

Van néhány népszerű turistacélpont, amiről az Instagramon filterekkel megosztott fotók nagyon nem tükrözik a valóságot...

Megvan az az érzés, amikor valamit nagyon felépítesz a fejedben, de annyira, hogy aztán a végén a valóság egyáltalán ne érjen fel az által támasztott hatalmas várakozásokhoz? Na igen, ezt hívják csalódásnak, amit az élet bármelyik területén megtapasztalhatsz, de valahogy mégis az utazások során ütnek a legnagyobbat. Talán azért is lehet ez így, mert a rózsaszín szemüvegek helyét már felváltották az Instagram-filterek, és az összes városnézős fotót azon keresztül látod, miközben otthonról szervezed a következő vakációdat. Meg persze nyilván a média reprezentációja sem segít a különböző nagyvárosok és kedvenc turistacélpontok ábrázolásában.

Párizs

Fotók: Harald Nachtmann, Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images

Gondolj bele például, hogy ha Emily mostanában érkezne meg – az egyébként is koszos, az ábrázolásoknál jóval szürkébb – Párizsba, gyakorlatilag olyan keményen verné fejbe a francia fővárosról alkotott illúzióinak összeomlása, hogy ő lenne a Párizs-szindrómában szenvedők legsúlyosabb esete. Mert igen, az elvárásokhoz fel nem érő, a látogatókban csalódást keltő városokról (melyben Párizs az élen jár) egyfajta pszichés betegséget is elneveztek már, olyan sokakat érintett rosszul az évek során az ilyen típusú kiábrándulás. Hogy te ne éld meg kudarcnak egyetlen vakációdat sem, most összeszedtünk néhány népszerű célpontot, és az alábbi galériában megmutatjuk, mire számíthatsz valójában, ha odalátogatsz.

Santorini
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top