nlc.hu
Utazás

A világ legszabályosabb kör alakú tava

Ez a Kingsley-tó – a világ legszabályosabb kör alakú tava

Nem véletlenül hívják Ezüst dollár tónak is az alakja után.

A tavak mindenféle formában és méretben léteznek, de ha a gömbölyűségről van szó, nem találsz természetesebb vizet, mint a floridai Kingsley-tavat, más néven Silver Dollar Lake-et.

A Kingsley-tó népszerű nyári célpont a floridai Clay megyében, valamint az egyik legjobb sügérhalászati központ az egész államban, de kevesen tudják, hogy szokatlanul kerek formája teszi igazán különlegessé ezt a helyet. A helyzet az, hogy csak a magasból lehet látni igazán, hogy mennyire kerek a tó, ezért a becenevét, az Silver Dollar Lake-et (Ezüst dollár tó) valójában a felette repülő pilóták találták ki.

Kingsley Lake

Fotó: Kingsley Lake

Fontos megjegyezni, hogy a Kingsley-tó nem ember alkotta víztömeg, hanem egy természetben előforduló víz, amely állítólag víznyelőként alakult ki.

A körülbelül 3,21 km átmérőjű és több mint 8 km partvonallal rendelkező Kingsley-tó, amelynek északi és nyugati oldalán közel kétszáz dokk található, körülbelül 27 méter mély, így Florida egyik legmélyebb tava. Az Only in Your State szerint ez a természetes anomália egyben Florida legrégebbi és legmagasabb tavának is számít. Ennél már csak a Coca-Cola tó nagyobb látványosság.

(via) 

Kingsley Lake

Fotó: Kingsley Lake

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top