Ha valamit nagyon tudnak az amerikaiak, akkor az a tökéletes csokis keksz elkészítése. Reese Whiterspoon is igazi mestere a csokis keksznek: ő extra ropogós, fahéjas-csokis keksszel várja a karácsonyt. A receptjét most meg is osztotta, így mi is kipróbálhatjuk, milyen a csokis keksz Reese-módra.
Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
- 3 csésze liszt
- 1 ek. sütőpor
- 1 ek. szódabikarbóna
- 1 ek. fahéj
- 1 tk. só
- másfél csésze kristálycukor
- másfél csésze barna cukor
- 1 ek. vanília kivonat
- másfél csésze vaj
- 3 tojás
- 2 csésze nagy szemű zabpehely
- 2 csésze Rise Krispies gabonapehely
- 2 csésze kókuszreszelék
- másfél csésze csokichips
- másfél csésze pekándió
Elkészítés:
- Forgasd össze a tészta száraz hozzávalóit egy tálban. Egy másikban robotgéppel keverd ki a cukrokat a vaníliával és a vajjal. Ehhez egyenként add hozzá a tojásokat, majd a két tálat keverd össze egymással.
- Egy spatulával forgasd a tésztához a zabpelyhet, a gabonapelyhet, a kókuszt, a csokit és az apróra vágott pekándiót.
- Formázz a tésztából kis golyókat, és helyezd őket egy tepsire. 10 percre így tedd be az egészet a hűtőbe, majd a hűtőből egyből a 175 fokos sütőbe. 10-12 percig süsd, hogy egyszerre legyen omlós és ropogós.