nlc.hu
Tuti Tippek

2023 karácsonyi dekoráció

Ez 2023 legjobb karácsonyi dekortrendjei!

Melyek lesznek 2023 legmenőbb karácsonyi trendjei? Cikkünkben szakértők árulják el, hogy mely dekorációk lesznek idén a legnépszerűbbek!

A karácsonyi dekoráció garantáltan életre kelti otthonunk az ünnepekre és stílusosan zárja az évet. Lakberendezők elárulták, hogy szerintük melyek lesznek a 2023-as legfelkapottabb karácsonyi trendek.

Természetesen a klasszikus piros-zöld esztétika mindig megmelengeti a szívünket, de a design szerelmeseként izgatottan várjuk, hogy a 2023-as új karácsonyi dekorációs ötletek hogyan feszegetik a határokat. A váratlan színsémáktól kezdve a meglepő anyagokig és felületekig a 2023-as karácsonyi trendek inspirálni fognak minket, hogy korán elkezdjük terjeszteni az ünnepi hangulatot. (Azonban ne túl korán, különben elvész a karácsonyi varázs!)

Az egyik nagy trend, amelyhez a tervezők imádnak:

az üveg.

Ahogy Ashley Macuga, a Collected Interiors munkatársa kifejti: „Az üveg természeténél fogva a könnyed elegancia megnyilvánulása. Művészeti formaként minden más médiumnál jobban játszik a tükröződéssel, felerősítve és megtörve a karácsonyfa és a gyertyák által keltett fényt, amelyek a hagyományos ünnepi dekoráció alappillérei.”

Karácsonyi üveggömböt tartó kéz.

Az idei évben elsöprő népszerűsége lesz az üvegdíszeknek

Folytassuk az olvasást, ha nem szeretnénk lemaradni 2023 legígéretesebb karácsonyi dekorációs trendjeiről!

Üvegdíszek

„Az üveg átlátszósága súlytalan kontrasztot nyújt a díszesebb dekoráció nehézkességével szemben, amelyet gyakran használnak dohányzóasztalok és korlátok díszítésére. Mi is szeretjük a művészien megalkotott üvegdíszek finom formáit, áttetsző színeit és kézzel készített textúráit. Varázslatot kölcsönöznek bárhol, ahol elhelyezzük őket” – mondja Macuga.

Aki unja a hagyományos színeket és azt szeretné, hogy karácsonykor is bolondos színekben pompázzon otthona, annak biztosan tetszeni fog az alábbi dekorációötlet:

Sárgaréz és krómdíszek

Bethany Adams, a Bethany Adams Interiors-tól, a fémekre szavaz. Szerinte ezek a színek maradéktalanul átadják az ünnepek csillogását és pompáját. „A sárgaréz és krómdekoráció az ünnepi szezonon túl is használhatók – egyszerűen változtassuk meg a stílust. A sárgaréz vázában lévő magyalpermet tavasszal könnyen lecserélhető cseresznyevirágokra” – mondja Adams.

Meleg színek

„A meleg színek használata, mint például a piros, gyönyörűen mutat a szezon hagyományos arany, ezüst és ezüstös tónusaival kombinálva – mondja Macuga. – Szöges ellentétben áll a kinti fagyos és zord hőmérséklettel.”

Ha már ünnepi hangulat, akkor csempésszük be lakásunk minden szegmensébe! Az alábbi inspiráció ötletet adhat, hogyan rendezzük be hálószobánk, hogy álmunkban is karácsonyi hangulatunk legyen.

Minimalizmus

Minimalista, bézs nappali karácsonyi díszekkel.

A karácsonyi dekoráláskor a minimalizmus is teret kaphat

Ha a stílusunk inkább a minimalizmus felé hajlik, akkor ez a modern karácsonyi dekoráció csak nekünk szól! Öleljük magunkhoz a semleges színeket. „Idén a dekoráció visszafogottabb használatára voksolok. Szerintem kevesebb lesz a merész zöld és piros kombináció, és több a visszafogott zöldet ötvöző semleges színek” – mondja Laura Williams az ATX Interior Designtól.

Ékszertónusú üvegtermékek

Üvegpoharak fenyőfaágak ölelésében.

A visszafogott aranyvonal már önmagában megteremti az ünnepi hangulatot

„A népszerű ékszertónusok: a bordó, a pávakék, a smaragdzöld és a fényűző fémes színek az idei ünnepi szezonban kifejezetten divatosak lesznek. Az üvegtermékek nagyszerűen megteremtik az ünnepi hangulatot. Nem csak megteremtik a karácsonyi légkört, de még egész télen át használhatjuk ezeket” – magyarázza Adam. A pohárköszöntők kétszer olyan ízlésesek lesznek, és kétszer olyan elegánsnak is tűnnek majd!

Aki valami mókásabbat vagy aranyosabbat szeretne az ünnepi vacsorához, az értékelni fogja ezeket a cuki fenyőfás poharakat!

(Forrás: House Beautiful, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top