Család

Már nem a hetedik év a kritikus a házasságban

A házastársak feleannyi idő után kezdenek eltávolodni egymástól, mint korábban.

Már nem a hetedik év a kritikus a házasságbanEgy Nagy-Britanniában készült felmérésből kiderült, hogy manapság már nem a hetedik év a vízválasztó, ugyanis a házasságok már három és fél év után kezdenek ellaposodni.

A házastársak ekkorra már egyre nagyobb valószínűséggel esznek, illetve fekszenek le külön-külön, beszélgetés helyett inkább tévét néznek, ritkábbak az ölelések, a csókok és a szex, de nem hangzik el minden nap a „szeretlek” szó sem. A feleség egyre többször kihagyja a szőrtelenítést, a férj pedig ritkábban tisztálkodik, és mind nehezebben tolerálják a másik apró, idegesítő szokásait. A házimunkát mindkét fél elhanyagolja a másik rovására. Megritkulnak vagy megszűnnek a napközbeni telefonok egymásnak, elmaradoznak az apró ajándékok a hétköznapokban, de egyre inkább elfelejtődnek az évfordulók is. A felek gyakran szívesebben töltik a szabadidejüket a barátaikkal, mint egymással. Az ilyen és ehhez hasonló dolgok pedig bizony próbára teszik a házasságot.

A megkérdezettek 75 százaléka ugyanakkor úgy véli, hogy mindez bár nem kellemes, de egy házasságban normálisnak számít. Kétharmaduk még ilyen körülmények között is erősnek érzi a házasságát, 49 százalék ugyanakkor vágyik arra, hogy a házastársa figyelmesebb és romantikusabb legyen.

Már nem a hetedik év a kritikus a házasságban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top