nlc.hu
Család
Tizenkét éves kislány szült egészséges babát

Tizenkét éves kislány szült egészséges babát

Nyolc hónapra, de egészségesen született egy tizenkét és egy tizenhárom éves tininek gyermeke Angliában.

Egészséges fiúgyermeket hozott világra Nagy-Britanniában egy tizenkét éves kislány. Az esettel kapcsolatban szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy az igen fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is fiatalon válnak szülővé.

A London északi részén élő kiskamasznak és nála egy évvel idősebb barátjának nyolc hónapra, vasárnap született meg a gyermeke – jelentette a PA brit hírügynökség szerdán.
Sajtóhírek szerint a fiatalok egy éve vannak együtt. A kislány anyja maga is csak huszonhét éves, ami azt jelenti, hogy tizenöt évesen szült. A nagyapa az egyik rádiónak elmondta, támogatni fogja lányát és annak családját. “Mindent megteszek, hogy segítsem őt azzal a pénzzel, amit a munkámmal megkeresek” – mondta a férfi az LBC csatornának.

Az esettel kapcsolatban a terhes tinikkel foglalkozó Straight Talking segélyszervezet vezetője, Hilary Pannack felhívta a figyelmet: a fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is igen korán szülőkké válnak. “Az adófizetőknek átlagosan 100 ezer fontjába kerül egy terhes tinédzser támogatása az első öt évben” – mutatott rá a szakember, aki szerint meg kell törni ezt az ördögi kört, nem kizárólag a költségek miatt, de az arra való tekintettel is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top