Család

Az iskola kapujához ragasztotta magát az apa, miután lányát hazaküldték a fülbevalója miatt

A 14 éves Bobbiemaynek mindenki jót szeretne, mégsem jutnak megállapodásra az iskola és a szülők!

A 49 éves Geoff Smith lánya iskolájának kapujához „láncolta” magát, miután 14 éves kislányát hazaküldték az iskolából fülpiercingje miatt. A demonstráció nem tartott sokáig, mindössze egy órán át, addig tartott ugyanis a rendőrségnek kiszabadítani az apa kezeit, aki purhabbal ragasztotta oda magát a kapuhoz.

A szomorú és kétségbeesett apuka elmondása szerint Bobbiemaynek  egészségügyi okokból lett egy különleges, gyógyító fülbevalója, ami segít a kislány migrénjének enyhítésében. Geoff azt is elmondta, hogy direkt egy szolid, átlátszó fülbevalót választottak, hogy ne legyen belőle probléma, és felháborítónak tartja, hogy emiatt lányát hazaküldték az iskolából! „A lányomnak joga van az oktatáshoz. Ő egy intelligens gyerek…. azt szeretném, hogy visszamehessen tanulni” – mondta az apuka.

Az ügyben az iskola is nyilatkozott, miszerint Bobbiemayt nem bocsátották el az iskolából, bármikor visszamehet, amint eltávolítják a füléből a piercinget, mert azt az iskola szabályzata nem engedélyezi. Másrészt a szülők semmilyen hivatalos egészségügyi papírt nem adtak be arra vonatkozóan, hogy a kislánynak szüksége lenne erre a fülbevalóra az egészsége miatt.

via

(Kiemelt kép: iStock/ Madrolly)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top