Család

Feleségül vette 81 éves unokatestvérét a 24 éves fiú

Méghozzá azért, hogy elkerülje a sorkatonai szolgálatot.

A 24 éves, ukrán Alexander Kondratyuk feleségül vette 81 éves unokatestvérét, mégpedig azért, hogy elkerülje a sorkatonai szolgálatot.

Ukrajnában minden férfi számára kötelező a sorkatonai szolgálat, mely ugyanakkor elkerülhető egészségügyi alkalmatlanság esetén, vagy ha valakinek a beteg vagy fogyatékkal élő házastársát kell gondoznia. A fiatalember és neje esetében ez utóbbi körülmény áll fenn.

Az esküvőt egy kis faluban tartottak Vinnitsa közelében, a Déli-Bug folyó partján.

Az idős asszony a riportereknek úgy nyilatkozott, Kondratyuk jó férj, aki vigyáz rá, ugyanakkor a szomszédok azt állítják, hogy a néni egyedül él a házában, és inkább az unokaöccsei, unokái és a testvérei látogatják rendszeresen, nem pedig az az állítólagos férje. A házasság egyedüli jele az volt, hogy amikor toborzásra került sor, a fiú minden alkalommal magával vitte a feleségét és bemutatta a házassági anyakönyvi kivonatot, illetve az asszony fogyatékosságát igazoló papírokat, így nem vitték el katonának.

A térségben a sorozásért felelős Aleksandr Danilyuk parancsnok szerint jogilag semmit sem lehet tenni Kondratyuk ellen. Egy ügyvéd viszont úgy véli, hogy a hadsereg behívhatja tanúként a szomszédokat, ha felmerül a kétség, hogy a férj valóban egy háztartásban él-e a feleségével.

A hadsereg úgy nyilatkozott: nem indítanak vizsgálatot az ügyben.

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top