Család

A YouTube mentett meg, amikor egyedülálló anya lettem

Az egyedülálló anyaságban talán a legnagyobb kihívás, hogy nincs ott egy férfi, aki megszereljen mindent a háztartásban.

Távol álljon tőlünk a sztereotíp gondolkodás, pontosan tudjuk, hogy egy nő is meg tud szerelni, fel tud fúrni, össze tud kalapálni akármit, amit a fejébe vesz, mégis ezek a munkák valahogy a férfi feladatai szoktak lenni egy házasságban. Válás után pedig a nőnek beletelik egy kis időbe és kutatómunkába, mire probléma nélkül megjavít bármit a ház körül egyedül.

Sara Kennedy a válása óta imába foglalja ezért a YouTube-ot, mert az ott található barkácsvideók mentették meg és tanították meg a legtöbb szerelési munkára, amire hirtelen szüksége lett a válás után:

„Tudom, hívhattam volna szakembert a szerelésekre, de nem tettem, inkább elszántam magam, hogy csak azért is megjavítom azt a szivárgást, ami megkeseríti az életem. Amikor elváltam, mindent ugyanúgy akartam csinálni a gyerekeim kedvéért, mint a házasságunk alatt. Ebben pedig az is benne volt, hogy abban az otthonban lakunk, ahol eddig nevelkedtek. Csak az kerülte el a figyelmemet, hogy ez egy 100 éves ház…

egyedülálló anya szerelés

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Sosem kellett egyedül végeznem a szerelést, mert vagy albérletben laktam, ahol a főbérlő intézkedett, ha elromlott valami, vagy ebben a házban éltem a férjemmel, aki egy ezermester. Válás után itt álltam, szembesültem a szivárgással, és fogalmam sem volt, mihez kezdjek vele, csak azt tudtam, hogy nekem ezt meg kell oldanom egyedül is.

A gyerekeim folyton a YouTube-on lógnak, gondoltam, ha van ott még arról is videó, hogy valaki hosszan bontogat egy dobozt, akkor biztos lesz megoldás a szivárgó csapra is. Így alakult, hogy egy egész délutánt töltöttem azzal, hogy barkácsvideókat néztem, és rájöttem, hogy nincs szükségem egy férjre a szereléshez, hiszen több ezer férfi és nő áll rendelkezésemre a videókon, és mind segíteni akarnak. Ráadásul nem is vitáznak velem, hogy az úgy nem jó, ahogy én csinálom, nulla frusztráció és stressz lett velük a szerelés. Miért nem gondoltam én erre előbb?

Hogy a lényeget is mondjam: sikerült megcsinálnom a csapot. De ez a kaland sokkal többről szólt, mint a szivárgás megszüntetéséről. Ezzel bizonyítottam magamnak, hogy minden rendben lesz, egyedülálló anyaként is képes vagyok kézben tartani az életünket. Ne érts félre, csodálatos lenne, ha megtalálnám életem párját, ez nem egy férfiellenes írás. Örülnék, ha más szerelne helyettem. De a válás és az egyedülálló anyaság – meg a YouTube – nélkül talán soha nem derült volna ki számomra, hogy sokkal többre vagyok képes, mint hittem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top