Család

Ferencváros: rendkívüli járadékot kapnak a munkanélkülivé vált lakók

A kerület ősszel megválasztott független polgármestere 300 millió forintot különíttetett el, hogy segítsen a koronavírus miatt most állásukat vesztő ferencvárosiaknak.

Baranyi Krisztina vasárnap a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a ferencvárosi önkormányzat rendkívüli pandémiás járadékot nyújt azoknak a kilencedik kerületi lakosoknak, akiknek a járvány hatásai miatt megszűnt a jövedelme.

„300 millió forintot különítünk el erre a célra, hogy segítsük a váratlanul bajba jutott polgártársainknak átvészelni ezt az időszakot” – írta bejegyzésében a kerület független polgármestere. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt egyik napról a másikra veszítik el emberek tízezrei a munkájukat ezekben a hetekben. Köztük gyári munkások, vendéglátósok, zenészek, recepciósok, fotósok, konyhásnénik, rendezvényszervezők, kereskedők, színészek, takarítók, idegenvezetők, kozmetikusok, és még sokan mások – sorolta Baranyi Krisztina

Azt egyelőre nem tudják a kerület vezetésében, hogy a rendkívüli járadék, az összesen 300 millió forint meddig és mire lesz elég, amit április közepétől lehet igényelni.

A részleteket a közeljövőben teszik közzé, minden eddigi bejáratott szociális támogatás ettől függetlenül továbbra is igényelhető a helyi önkormányzattól. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy e téren erősen javasoljuk az elektronikus ügyintézést.

Korábban itt írtunk arról, Budapest Ferencváros példáját követve hogyan segít a bajbajutottaknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top