nlc.hu
Család

Madridban bíróság döntött egy kutya elhelyezéséről

Bíróság döntött arról, kinél maradjon a kutya a szakítás után

Egy madridi pár nem tudott megegyezni arról, hogy melyikükhöz kerüljön a Panda nevű kutyájuk. Végül a bírósság döntött az ügyben.

A perben a kutya örökbefogadási nyilatkozatát, az orvosi számlákat és a közös fényképeket ugyanolyan bizonyítékként csatolták, mintha gyerekekről lett volna szó.A bíró szerint mindketten közös felelősséggel tartoznak a jószágért.

Kutyaelhelyezési per

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

A kutyaelhelyezési ügyet a bíróság elé terjesztő ügyvéd, Lola García szerint úttörő ítélet született, hiszen ügyfelét gazdatársnak nyilvánították. García az 1978-es a Kedvtelésből Tartott Állatok Védelméről Szóló Európai Egyezményre hivatkozva nyújtotta be a keresetet, amit Spanyolország 2017-ben ratifikált.  Az ítélet értelmében a szétvált pár havonta váltogatja, hogy melyiküknél lesz a kutya.

Spanyolországban jelenleg dolgoznak azon a jogszabályon, ami a jövőben nem tárgyként, hanem élőlényként kezelné a háziállatokat. Így a párok a szakítás után könnyebben kérhetnének közös felügyeleti jogot. 

(444, BBC)

Még több cikk állatvédelemben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top