nlc.hu
Család

101 évesen kapta meg az érettségi bizonyítványát

101 évesen kapta meg az érettségi bizonyítványát

Nem tudta befejezni a középiskolát, ezért több mint 80 évvel később, 101 évesen kapta meg az érettségi bizonyítványát.
Kalapokat dobálnak a diplomaosztó ünnepségen

Egy amerikai férfi 101 éves korában kapta meg az érettségi bizonyítványát, miután az 1930-as években abba kellett hagynia a középiskolát.

Merrill Pittman Cooper a nyugat-virginiai Storer College-ba járt, de 1938-ban abba kellett hagynia a középiskolát, mert édesanyjával anyagi okok miatt Philadelphiába költöztek.

A férfi nagyon sajnálta, hogy nem tudott leérettségizni, és ezt 2018-ban őszintén el is mondta, amikor visszatért egykori iskolájába. Emiatt a férfi rokonai megkeresték a Jefferson megyei tankerületet.

Erőfeszítéseiket végül siker koronázta, Cooper ugyanis több mint 80 év elteltével, 101 éves korában ünnepélyes keretek között vehette át a tiszteletbeli érettségijét a családja jelenlétében.

A Jefferson Megyei Tankerület vezetője, Bondy Shay Gibson-Learn azt mondta: elkötelezettek abban, hogy a diákjaik megvalósíthassák az álmaikat, és megtiszteltetés volt számukra, hogy Coopernek segíthettek ebben.

Nem Cooper volt az egyetlen, aki önhibáján kívül nem tudott leérettségizni, évtizedekkel később mégis megkapta a középiskolai oklevelét. Margaret Thome Bekemának 1932-ben ott kellett hagynia az iskolát, hogy gondoskodjon testvéreiről és rákos édesanyjáról, így 79 év után kapta meg az érettségijét. Egy II. világháborús veterán pedig 98 évesen kapta meg érettségi bizonyítványát.

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Emily Ranquist)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top