nlc.hu
Család

Tahi Tóth László öröksége

Özvegye halála után ez lesz a sorsa Tahi Tóth László hagyatékának

Kárászy Szilviának már nem sikerült rendeznie a színészlegenda hagyatékát.

Tahi Tóth László 2018-ban hunyt el, ám a hagyatékának a sorsa azóta sem rendeződött. Özvegyének, a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kárászy Szilviának az életében már nem sikerült rendeznie a hagyatékot, ez a feladat most a családtagokra vár – írja a Blikk.

Tahi Tóth László

Férje, Tahi Tóth László mellé, a Farkasréti temető művészparcellájába temetik Kárászy Szilviát – Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Nemcsak a lakás berendezési tárgyairól kell majd dönteniük, ugyanis egy garázs és egy pinceraktár is tele van Laci dolgaival. Édesapja, Tahi Tóth Nándor nagyon sikeres festőművész volt, a tehetségét pedig Laci is örökölte, szeretett festeni. (…) A család idővel szeretné majd, hogy a nagyközönség is lássa ezeket a munkákat” – árulta el a bulvárlapnak a színészlegenda egykori barátja.

Ám nem csak a festmények, a könyvek és a bútorok várják, hogy méltó helyre kerüljenek. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész az életében több díjat is kapott, ráadásul rengeteg ereklyéje van. “A díjait, művészetéből származó ereklyéit a Bajor Gizi Színészmúzeumnak szeretnék odaadományozni. Amint lezárul a hagyatéki eljárás, ami akár egy évbe is beletelhet, elkezdenek intézkedni” – mesélte az illető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top