Egészség

Másodpercek alatt kijózanít a csodaszer

A részeg egerek esetében legalábbis már bevált. Embereken még nem próbálták ki.

Másodpercek alatt kijózanít a csodaszerMásodpercek alatt csökkenti a véralkoholszintet az az innovatív szer, mellyel két kaliforniai egyetemi professzor, Yungfeng Lu biomolekuláris mérnök és Cheng Li biokémikus rukkolt elő.

A szer olyan enzimeket tartalmaz, melyek rendkívül gyorsan képesek lebontani az alkoholt, a kutatók hasonlatával élve nagyjából úgy, „mintha milliónyi májsejt dolgozna a gyomrodban és a bélrendszeredben”. Elárulták továbbá, hogy az egyik felhasznált enzim az úgynevezett oxidáz, mely a hidrogén-peroxid egyik mellékterméke.

A szakemberek ittas egerek testébe injekciózták a készítményt. A kísérletek során az így kezelt állatok sokkal gyorsabban kijózanodtak, mint azon társaik, melyek nem kaptak injekciót.

Az áttörés persze még várat magára, hiszen további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy a találmányt embereken is tesztelhessék, a végső cél azonban a részegség hatásos ellenszerének kifejlesztése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top