Egészség

Megvették az összes fánkját, hogy beteg feleségével lehessen

Egy kaliforniai városka lakói gyönyörű példát mutattak emberségből, szolidaritásból és összefogásból.

A kaliforniai Seal Beach közössége összefogott, hogy együtt segítsenek a helyi fánkozó tulajdonosának. A városka lakói minden reggel felvásárolják a férfi fánkjait, hogy korán hazamehessen a munkából, és több időt tölthessen beteg feleségével.

John és Stella Chhan lassan harminc éve közösen viszi a Csendes-óceáni autópálya melletti Donut City fánkozót. Egy reggel egyik törzsvásárlójuknak feltűnt, hogy John egyedül ül a pult mögött; mint kiderült, szeptember végén Stellának súlyos aneurizmája lett, ami miatt hetekre elvesztette a mozgás- és beszédképességét. Ugyan egy idő után javulni kezdett az állapota, de további kezelésekre volt szüksége, ezért John befektette egy rehabilitációs klinikára, és munka után mindennap meglátogatja őt.

Miután az említett törzsvendég, Dawn Caviola megtudta, mi történt az idős nővel, elhatározta, rábeszéli a szomszédait, segítsenek Johnnak, hogy hamarabb végezhessen a munkával, és több időt tölthessen beteg nejével a kórházban. Dawn a Nextdoor nevű „szomszédoló oldalon” is megosztott egy felhívást, amelyben arra kérte a város lakóit, segítsenek ők is az idős férfinak. A felhívás elképesztő összefogást eredményezett: az emberek minden reggel rohantak, hogy felvásárolják John fánkjait, aki így jóval korábban bezárhatott – volt, hogy már délelőtt tízkor ott ülhetett a felesége ágya mellett.

„Napokig képtelen voltam kiverni a fejemből John és Stella történetét. Arra gondoltam, ha elegen megyünk le reggelente fánkot vásárolni, korán bezárhat, és meglátogathatja a feleségét. Annyira kedves, keményen dolgozó emberek mindketten” – mondta Dawn az OC Registernek nyilatkozva.

Chhanék 1979-ben menekültként mentek az Egyesült Államokba Kambodzsából. A fánküzletet tíz évvel később vásárolták meg, azóta ők látják el Seal Beach lakóit édes finomságokkal.

„Régóta ismerjük őket, tudjuk, milyen keményen dolgoznak, hogy fenntarthassák az üzletet és gondoskodni tudjanak a családjukról – mondta az egyik helyi lakó, Marc Loopesko. – Mindig támogatni fogjuk őket.”

Az egyik vásárló még azt is felajánlotta, hogy elindít egy közösségi finanszírozásai kampányt Stella gyógykezelésének fedezésére, de Chhan köszönettel visszautasította a felajánlását. Mint mondta, van elég pénzük a kezelésekre, egyetlen vágya, hogy minél több időt tölthessen a feleségével. „ Annyira hálásak vagyunk – nyilatkozta a 62 éves férfi. – Stella már sokkal jobban van, újra tud beszélni, és épp most tanulja újra az evést.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top