Egészség

Kisbabát vársz? Ne lepődj meg, ha kék foltokat fedezel fel a a vécéülőkén!

Elképesztő dolgot osztott meg egy kismama. Kiderült, nincs egyedül.

Egy állapotos kismama a Reddit nevű oldalon és a Facebookon is megosztotta, hogy arra lett figyelmes, hogy a WC-ülőkéjük kék foltos lett. Az állapotos nő értetlenül állt a dolog előtt, és az internet népéhez fordult segítségért. Kiderült, hogy gondjával nincs egyedül.

Volt, aki azt írta, hogy a kismama nadrágja miatt lett olyan az ülőke, de azért vannak ennél komolyabb magyarázatok is.

A Nemzetközi Hiperhidrózis (= heves izzadás) Társaság egyik kórházi nővére szerint ez a verejtékezéssel függhet össze, és nemcsak a kismamákat érintheti. Ugyanis a verejték szokatlan színt vehet fel, miután a bőrön színezékekkel, vegyszerekkel vagy baktériumokkal érintkezik.

Az is lehet, hogy egy hormonális reakció. A kromhidrózis (színes verejtékezés) során a verejtékmirigyek színes izzadságot eredményezhetnek az arcon, a hónaljakon vagy a mellbimbókon, ezáltal az izzadság lehet sárga, zöld, kék, barna vagy akár fekete színű. Ezt a színezést a lipofuscin nevű, verejtékmirigyekben előállított pigment okozza.

via

(Nyitó kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top