Egészség

Cuki iskolai tengerimalacok oldják a diákok szorongását

Az iskola 2 új alkalmazottat vett föl azért, hogy segítse a szorongó és stresszelő diákokat a tanulásban és általában az iskolai létben. Ám nem tanárokról vagy más segítő szakemberekről, hanem egy tengerimalacpárról van szó.
magántanuló státusz iskola

A tengerimalac-terápia ötlete házon belül a brit Warlingham iskola egyik asszisztensétől származik, aki egyik nap kutyájával érkezett a munkába. Helen Kurt elmondta, a gyerekek nagyon pozitívan reagáltak a kutyára, innen jött a gondolat, mi lenne, ha tennének egy próbát, csak épp tengerimalacokkal. Helen ekkor nézett utána egy kolléganőjével közösen az iskolai tengerimalac-terápia lehetőségeinek és jótékony hatásainak.

Miután mindezt felvetették az iskola igazgatójának, a 11 és 18 év közötti diákokat tanító intézmény vezetője elmondta, eleinte hezitált, mert szerinte az iskolán belüli állattartás tipikusan abba a kategóriába esik, amit kétszer is meggondol az ember. De a kolléganők annyira egyértelmű kutatási eredményeket és statisztikákat hoztak, illetve volt egy csomó érvük, melyekkel végül meggyőzték, hogy az állatterápia az egyik leghatékonyabb módja az iskolai stresszmentesítésnek. 

Rita és Delilah azóta a Warlingham iskolában teljesítenek szolgálatot, és az a feladatuk, hogy elűzzék a diákok gondjait, elsősorban azok esetében, akik hajlamosak az idegeskedésre, és szorongásuk nagyban lerontja az iskolai teljesítményüket. A gyerekek érkezésük után nagy lelkesedéssel fogadták az iskola új szőrös párosát, és a diákok körében azóta is nagy népszerűségnek örvendenek, és valóban sokkal jobb hangulatot hoztak az iskola falai közé. A tanárok szerint a diákok azóta sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és jobban tudnak figyelni az órákon.

A Warlingham most más iskolákkal is együttműködik, hogy megosszák a tapasztalatokat a tengerimalacok jótékony, gyógyító hatásával kapcsolatban.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top