Egészség

Egész éjjel mobilozott, reggelre egyik szemére megvakult

Az orvosok óva intenek attól, hogy két óránál tovább egyfolytában a képernyőt bámuljuk.

Elvesztette a szeme világát, miután egész éjjel a mobilját nyomkodta a nő. Miután ráeszmélt, hogy nem lát a bal szemére, azonnal hívta a mentőket.

(Fotó: iStock)

Az orvosok megvizsgálták, és azt találták, hogy az egész éjszakán át tartó mobilozástól elpattantak a szemében a vérerek. Kezelőorvosa, doktor Qiu Wangjian azt nyilatkozta, hogy miután a nő egy éjszakán át játszott a mobilján, és reggel újra a kezébe vette a készüléket, pár perc után ráébredt, hogy semmit sem lát a bal szemére. A szétpattanó erek miatt vér öntötte el a retináját, ami blokkolta a látását, mondta el a szemészorvos.

Hogy visszanyerje a látását, és a mobilozás ne okozzon nála hosszú távú látáskárosodást, az orvosok egy apró lyukat ejtettek a szemén, amin keresztül ki tudott jutni a felgyülemlett vér. A nő azóta jobban van, a látását is visszanyerte, az orvosok azonban mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy 600 lumennél fényesebb képernyőnek semmiképp se tegyük ki a szemünket két órán át, mert az körülbelül olyan, mintha a szemünket egy mikróba tennénk…

(Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top