nlc.hu
Egészség

Oregoni erdőtűz

Erdőtűz Oregonban: nem ismerte fel a családját kereső férfi, hogy az úton gyalogoló, megégett nő a saját felesége

Egy családot szétszakított az oregoni tűzvész, ezért a férj szerettei keresésére indult. Találkozott az úton egy nővel, aki úgy megégett, hogy a férfi nem ismerte fel, hogy a saját felesége áll vele szemben.
Erdőtűz Oregonban

Napok óta hatalmas erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államok nyugati partján. Kaliforniában, Oregonban és Washington államban eddig legalább 27-en meghaltak, és több ezer embert kellett evakuálni.

Az oregoni Lyons városkában élő Chris Tofte és családja arra készült, hogy elhagyják otthonukat a közelgő tűzvész miatt. Azt hitték, hogy van még egy kis idejük összepakolni, ezért Chris felesége, Angela Mosso a házban szedte össze a holmikat, míg a férfi elment egy barátjához, hogy kölcsönkérjen egy utánfutót.

A lángok azonban sokkal gyorsabban elérték a házukat. Az asszonynak arra még volt ideje, hogy a 13 éves fiával és 73 éves édesanyjával elmeneküljön a tűz elől. Chris viszont nem tudta, hol van a családja, ezért a keresésükre indult a lángokban álló környéken.

A kétségbeesett férfi az erdőtűz miatt felállított blokádon túlra indult családja keresésére, amikor meglátott egy mezítlábas nőt az úton gyalogolni. Csak fehérneműt viselt, a lába súlyosan megégett, a haja és a szája koromfekete volt.

A férfi elmondta a nőnek, hogy a tűzvészben eltűnt feleségét és a fiát keresi, mire a nő azt válaszolta:

„Én vagyok a feleséged.”

Kiderült, hogy Angela csaknem öt kilométert gyalogolt mezítláb a forró aszfalton, és egyedül neki sikerült megmenekülnie. A 13 éves Wyatt és Angela édesanyja odaveszett a tűzben. Az apa később már csak a holttestüket találta meg, fia a kutyájával az ölében vesztette életét egy autóban, ahová valószínűleg a tűz elől menekült, amíg édesanyja a nagymamáját próbálta menteni.

Angelát jelenleg kórházban ápolják, a gyászoló szülők pedig a tragédia ellenére megköszönték a mentésben részt vevők munkáját.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Kathryn ELSESSER / AFP)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top