nlc.hu
Egészség

Más használta a tajszámát a 16 éves lánynak

Valakit beoltottak a tajszámával, nem jut vakcinához egy 16 éves lány

Mindenki megértő és segítőkész, de egyelőre még nem született megoldás az ügyben.

Az Átlátszó írta meg annak a 16 éves lánynak az esetét, aki egyelőre nem tudja megkapni a koronavírus elleni vakcinát, ugyanis korábban valakit már beoltottak az ő tajszámával.

Erre azután derült fény, miután a kormány bejelentette, hogy a 16-18 éves korosztály is megkaphatja az oltást, ugyanis a lány hiába próbált regisztrálni, a jogosultság hiányára hivatkozva visszautasította a vakcinaregisztrációs rendszer. Miután a család a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz fordult, tőlük sikerült megtudni, hogy az adott tajszámmal a Semmelweis Egyetemen már felvették az első védőoltást januárban egy külföldi útlevéllel, februárban pedig a már a második oltást is megkapta az illető.

Sajnos az egyetemet hiába keresték, egyelőre nem tudtak segíteni, és az ügy számtalan hivatalt, szervezetet megjárt, például a Pest Megyei Kormányhivatalt, az Érdi Járási hivatalt, a Vas Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottságát,  szombathelyi jogi- és adatvédelmi főosztályt és a Tisztifőorvosi Hivatalt is.

„Az ügyben mindenki nagyon pozitívan állt az esethez, mindenki segítőkésznek és együttérzőnek mutatkozott, de megoldás, úgy tűnik, még sincs” – mondta az Átlátszónak olvasójuk, akinek lányával történt meg ez az eset.

A család megkereste Merkely Béla titkárságát, ahol kérvényezték az oltást, illetve ígéretet kapott a  Fővárosi Kormányhivataltól is, hogy bár nem látják a tévesen rögzített oltást, de most bárki foglalhat időpontot Pfizerre, tegyék ők is ezt. A rendszer azonban továbbra sem engedi.

koronavírus elleni vakcina

Vazsita Gyuláné ápolónő előkészíti a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal töltött fecskendőt oltáshoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 16-án (Fotó: MTI / Vajda János)

Legfrissebb hírek a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top