nlc.hu
Egészség

Koronavírus-fertőzés az iskolákban

Még mindig több tucat iskolában van jelen a koronavírus

Több tucatnyi iskolában egy-egy csoport vagy osztály érintett rendkívüli szünet, illetve digitális munkarend elrendelésében.

Bár a járvány harmadik hulláma levonulóban van, és az oktatási-nevelési intézményekben is jóval alacsonyabbak a fertőzési adatok, még mindig több mint 60 iskolában van érvényben jelenleg is valamilyen járványügyi intézkedés – írja a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása alapján.

A tárca adatai szerint az óvodák 0,15 és az iskolák 0,5 százalékában egy-egy csoport vagy osztály érintett rendkívüli szünet, illetve digitális munkarend elrendelésében. A 13 500 iskolai feladatellátási-hellyel számolva 65-70 iskolai helyszínt érinthet valamilyen járványügyi intézkedés.

Iskolák újranyitása

A kép illusztráció. Nyolcadik osztályos diákok beszélgetnek osztályfőnöki órán a jelenléti oktatás első napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én (Fotó: MTI / Balázs Attila)

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint viszont a hivatalos adatok nem minden esetben fedik a valóságot. Több olyan esetről tudnak, amikor egy-egy diák megfertőződött, de hivatalosan nem rendeltek el számukra karantént, csak hazaküldték őket gyógyulni.

Áprilisi iskolanyitás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top