nlc.hu
Egészség

Ferenc pápa megkapta a harmadik oltást

Ferenc pápa megkapta a harmadik védőoltását

Ferenc pápa az elsők között kapta meg az emlékeztető oltást a Vatikánban, ahol a harmadik oltások beadását október második felében kezdték meg.

A Vatikában emlékeztető oltást elsőként a hatvan év felettiek és a gyengébb immunrendszerűek kapnak. Közéjük tartozik a 84 éves Ferenc pápa is, aki már megkapta a harmadik oltását – mondta el Matteo Bruni szentszéki szóvivő az újságíróknak, és írta meg az MTI alapján a Telex.

Ferenc pápa megkapta a harmadik oltást

Ferenc pápa a Vatikánban október 25-én (fotó: Grzegorz Galazka/Archivio Grzegorz Galazka/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Vatikánvárosban január közepén kezdtek el oltani tízezer adag oltóanyaggal. Ferenc pápa akkor kapta meg az első Pfizer adagot, februárban pedig a másodikat. Az egyházfő korábban úgy nyilatkozott, hogy erkölcsi kötelességnek tartja az oltást. A pápa szerint a vakcinát megtagadók nemcsak az egészségükkel, az életükkel játszanak, hanem mások életével is. A Vatikán területén az Olaszországban érvényes járványintézkedéseket alkalmazzák, vagyis a vatikáni munkahelyekre, hivatalokba, sőt a Vatikáni Múzeumba is kizárólag oltási igazolvánnyal lehetséges belépni. A szabály alól egyedül a Szent Péter Bazilikába való belépés jelent kivételt, és a pápai audienciákhoz sem kötelező a védettség igazolása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top