nlc.hu
Egészség

Májátültetés után maratont futottak

Együtt futotta le a májdonor és a recipiens a New York-i maratont

Sara megmentette Dave életét, majd együtt futottak egy maratont.

Két különleges indulója is volt az 50. New York-i maratonnak, amit novemberben rendeztek. A 33 ezres mezőnyben futó Sara Gillingham és Dave Kane nemcsak barátok, hanem egy közös szervük is van. Négy éve ugyanis Dave-nél májrákot diagnosztizáltak és az orvosok egy elég komor jövőt vázoltak fel a férfinak.

Rendőrségi helikopter kíséri a New York-i maratoni futóverseny mezőnyét a Verrazano-Narrows híd mellett.MTI/EPA/Peter Foley

Rendőrségi helikopter kíséri a New York-i maratoni futóverseny mezőnyét a Verrazano-Narrows híd mellett.
MTI/EPA/Peter Foley

Miután kiderült, hogy Dave-en csak a májátültetés segíthet, a férfi a Facebookon kezdett el donor után kutatni és akkor került a képbe Sara, aki felajánlotta májának egy részét.  Az orvosok megállapították, hogy a nő megfelelő donor és mája 60 százalékát átültették Dave-be.

A páros az Amerikai Májalapítványnak gyűjtött a futásával, Dave pedig nem tud elég hálás lenni a nőnek: „Sara megmentette az életemet. Ez az, ami olyan nagyszerű ebben a lehetőségben, hogy futhassak, és nyilvánosságra hozzuk Sara hihetetlen bátorságát, nagylelkűségét és szeretetét, valamint a lehetőséget, hogy adományozó lehess.

Sara közben más adományozókat is felkészít a tapasztalatokra, és azt mondja, hogy David életének megmentése értelmet adott az ő életének.

(VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top