nlc.hu
Egészség

Túlélte a gázolást és a kómát

30 métert repült a 100-zal elgázolt Tibor, de túlélte – csodaembernek tartják

Felépülésének a története a csodával határos, még az orvosok is alig akarják elhinni.

Minimális esélye van egy gyalogosnak, akit körülbelül 100 kilométer per órával elgázolnak. Az ilyen balesetek 99 százalékában általában meghal az áldozat. A 30 éve autószerelőként dolgozó Bak Tibor azonban túlélte a 3 hónappal ezelőtt történt iszonyatos erejű becsapódást.

Tibor

A kóma miatt 40 kilóra fogyott Tibor – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Mint a Tények Plusz riportjából kiderül, a férfit a saját háza előtt ütötték el. A gázolás következtében legalább 30 métert repült és még az őt elgázoló autó is összetört. Felesége sokkot kapott a látványtól, ahogy férje a földön feküdt és dőlt a fejéből a vér. Tibor koponyája több helyen is eltört, az ütéstől elmozdult a férfi agya, végül kómába esett. Mindemellett sorozatos bordatörése és tüdőzúzódása is volt.

A gázolást az autószerelő-műhely térfigyelő kamerája is rögzítette – ezt a felvételt a Tények Plusz is bemutatta.

Tibor 2 hónapig volt kómában, ezalatt 30 kilót fogyott. Aztán egyszer csak felébredt és közölte: haza akar menni. Az autószerelő férfi egész életében a hivatásának élt, balesete óta azonban egyáltalán nem tud dolgozni, pedig szeretne. Nem tud emelni, segítséggel tud csak lépcsőzni, és sok minden a nehezére esik. 

Az orvosok csupán 30 százalék esélyt adtak Tibornak a felépülésre, erre azonban alaposan rácáfolt. Két hete engedték ki a kórházból, felesége a széltől is óvja. Bár még hosszú út áll Tibor teljes felépülése előtt, az sem kizárt, hogy a szerelő egyszer újra munkába állhat.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Még több gyógyulástörténet az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top