nlc.hu
Egészség

Örökbefogadták a hiányzó orrú kutyát

Öt év után otthonra talált a kutyus, amelyiknek hiányzik az orra

A nő teljesen másféle kutyát akart, de megesett a szíve Albie-en, akit senki sem akart hazavinni.
Kutyák ketrecben

Öt évet töltött az állatvédőknél Albie, a kedves vadászkutya, mire végül végleges otthonra talált. A jobb sorsra érdemes kutyát vadászatra és vadállatokkal kapcsolatos bűncselekményekre használták, ezért hiányzik az orrának egy része.

2017-ben vették gondozásba az állatvédők, ám éppen akkor, amikor megpróbáltak neki gazdit találni, beütött a koronavírus-járvány, és a menhely kapuit be kellett zárniuk a látogatók előtt.

„Ha valaki személyesen keresett volna egy kutyát, biztosan beleszeretett volna Albie-ba, mert nagyon kedves, amikor találkozol vele – mondta Anna White, a hertfordshire-i Southridge Állatközpont vezetője. – De a járvány miatt kénytelenek voltunk az interneten hirdetni az állatainkat, és sajnos azt tapasztaltuk, hogy alig volt érdeklődés iránta.”

Egészen addig, amíg a londoni Grace Ho meg nem látta a neten. Teljesen másféle kutyát szeretett volna, de mégis Albie mellett döntött.

Amikor megláttam a profilját, hogy senki sem akarja őt, megszakadt a szívem. Azt hiszem, a legtöbb ember félelmetes kutyának látja őt, mert hiányzik az orra egy része, és rengeteg sebhelye van, ezért nem is adtak neki esélyt

– mondta Grace, aki körülbelül két hónapig ismerkedett a kutyával, míg végül örökbe fogadta.

A nő egyáltalán nem bánta meg a döntését, annak ellenére sem, hogy rengeteg munkája van Albie-val. A kutyus nagyon jól viselkedik az emberekkel, de más kutyákkal elég harcias tud lenni. Viszont látszik a fejlődés, két agárral például már összebarátkozott a parkban. Hazatérve pedig kimondottan jó fiú, és imádja a gazdáját, akinek köszönhetően oly sok év után szerető otthonra talált.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top