nlc.hu
Egészség

Majdnem megfulladt a karácsonyi kávétól egy nő

Kipróbált egy karácsonyi kávékülönlegességet, csaknem belehalt egy budapesti nő

A nő allergiás volt az ínyencség egyik összetevőjére.
Karácsonyi kávé

Majdnem megfulladt egy nő Budapesten, miután egy karácsonyi kávékülönlegességet rendelt magának – számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

„Egy Őrs vezér téri bevásárlóközpont kávézójában találkozott barátnőjével múlt héten az a 30 év körüli nő, aki tudtán kívül mogyoróval ízesített karácsonyi kávékülönlegességet rendelt magának. A nő tudta, hogy allergiás, így mikor kaparni kezdett a torka és furcsán érezte magát, rögtön felismerte a tüneteket. Pillanatok alatt kiütések jelentek meg a karján és légzési nehézség kezdett kialakulni nála, így az ÉletMentő applikáción keresztül riasztotta mentőket. Miután az előre kitöltött adatlapon szerepelt a mogyoró allergia és a pontos helyszínt is mutatta az applikáció, a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, ami perceken belül helyszínre ért. Bajtársaink gyors és szakszerű ellátás után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írták az esetről a mentősök.

Az ételallergia sajnos nagyon veszélyes lehet és sokszor csak egy komoly fulladásos roham után derül ki, hogy valakinek a szervezete nem bír egy adott élelmiszert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top