nlc.hu
Egészség

László Erika orvosi műhiba pere

Orvosi műhiba: számtalan műtéten átesett Erika, mégsem kapta még meg a kártérítést

Ha László Erika végre pénzhez jutna, azt jótékonysági célokra fordítaná.

László Erika 2008-ban egy balesetet követően szemhéjplasztikáért keresett fel a plasztikai sebészt, aki végül teljes arcplasztikát végzett rajta, és ennek szörnyű következményei lettek. Mint a Blikk írja, a műtét közben fonalszakadás történt, ám az orvos nem tárta fel a vérző sebet, továbbá nem rögzítette újra az arcközepet. Páciensének emiatt csaknem leszakadt a szemhéja, szemhéjzáródási rendellenessége lett, ami azóta sem jött rendbe, pedig tizenegy rekonstrukciós műtéten esett át. A hatodik operáció után szerette volna a műtét díját visszakérni, ám hiába. Igazságügyi szakértőhöz fordult, aki szerint nem történt mulasztás.

Ennek ellenére László Erika belevágott a polgári perbe, és öt év után megnyerte az ügy szakmai részét, ezután következett újabb öt év, a kártérítési szakasz. Megjárta Amerikát, ahol két műtétre került sor, közben a Magyar Orvosi Kamara súlyosan elmarasztalta dr. Szemereyt, akit 1 millió 300 ezer forint büntetés megfizetésére kötelezett. Ő az összegre részletfizetést kért, azt állítva, csak havi 250 ezer forint bevétellel rendelkezik.

„Az orvos úgy döntött, nem fizet nekem. Megszabadult a klinikájától, új céget alapított, az ingatlanjait átíratta a családtagjaira. Úgy tűnik, az emiatt ellene tett feljelentést is megússza – az eljárásnak még nincs vége –, első fokon az ügyészség szerint ugyanis a fedezetelvonás nem bűncselekmény, az okirathamisítással szerintük nem én vagyok a sértett, hanem az állam. Az állam pedig sza*ik az egészbe! A nekem járó 14 milliót – ha megkapom – jótékonysági célra fordítom” – tette hozzá.

Orvos keresztbefont karral

Fotó: Pexels

Ábrahám László ügyvéd szerint Magyarországon nincs könnyű helyzetben az, aki bíróságra akarja vinni műhibagyanús ügyét. Mint elmondta, az utóbbi időben a térd- és csípőprotézis-műtéttel kapcsolatos panaszok szaporodtak meg, illetve a terhességek és a szülés során bekövetkezett hibák a gyakoriak. „Talán az orvosok is könnyelműbbek lettek, mint korábban, igyekeznek a magánpraxisukba áthajtani a betegeiket, ahol azonban dugig vannak műhibákkal” – tette hozzá. 

Megjegyezte azt is, ha csak lehet, a peren kívüli egyezségre törekszenek, ez tízből nyolcszor sikerül is. A Szegedi Egyetemmel azonban épp most van egy bírósági ügyük: az édesanya a negyedik szülése közben halt meg, az egyetemi kórház gyerekenként 2-2 millió forintot ajánlott fel a megözvegyült férfinak – összesen tehát 8 milliót, de a jogász megítélése szerint ez nagyon kevés, ezért a per mellett döntöttek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top