nlc.hu
Egészség

Nagylábujjába rakott petéket egy pók

Egy férfi nagylábujjába rakhatott petéket egy pók

A brit férfi azt állítja, amikor a kórházban felnyitották megduzzadt nagylábujját, abból pókpeték távoztak.

Egy Colin Blake nevű brit férfi 35. házassági évfordulójuk alkalmából Földközi-tengeri hajóútra vitte a feleségét. A vakáció közben azonban az egyik nagylábujja dagadni és lilulni kezdett. Felkereste a hajó orvosát, aki megállapította, hogy a tüneteit egy farkaspók csípése okozza. A pókcsípést valószínűleg akkor gyűjthette be, amikor a nejével Franciaországban a szabadban étkeztek.

A lábujja állapota ezt követően egyre csak rosszabbdott, úgy tűnt, mintha elfertőződött volna. Kórházba küldték, ahol felnyitották a duzzanatot, melyből tejeszerű folyadék, valamint a férfi elmondása szerint pókpeték távoztak.

Farkaspók

Farkaspók (Fotó: Getty Images)

Miután Blake visszatért az Egyesült Királyságba, kórházi kezelésen esett át, és antibiotikumkúrát vett fel. Az orvosok szerint teljesen fel fog épülni.

A szakemberek vitatják ugyanakkor, hogy valóban a nagylábujjába petézhetett a pók.

Dr. Sara Goodacre, a Nottinghami Egyetemről azt mondta: „Nem tudom, hogy ez egyáltalán hogyan lehetne igaz, mert ismerem a biológiájukat.” A szakértő szerint eddig nem érkezett olyan jelentés olyanról, hogy a pók petéi megélnének egy gennyel fertőzött sebben. 

A Brit Arachnológiai Társaság is valószínűtlennek nevezte a férfi állítását.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top