Életmód

Újabb Nazca-vonalakat találtak perui régészek – videó

Újabb 50, az eddigieknél régebben keletkezett vonalat fedeztek fel perui régészek ott, ahol a világhírű Nazca-vonalakat is megtalálták.

Több száz évvel is régebbi lehet az az 50 új vonal, amit perui régészek fedeztek fel a Nazca-sivatagban. Az újonnan felfedezett vonalak közül némelyik geometriai formát alkot, míg mások tárgyakra vagy épp állatokra hasonlítanak.

Kutya képe a Nazca-sivatagban – forrás: Wikipedia

A most felfedezett rajzolatokat Paracas-vonalaknak keresztelték el, mert a régészek azt feltételezik, hogy a Paracas és a Topará törzs tagjai készíthették őket, akik időszámításunk előtt 500 és időszámításunk szerint 200 között éltek a térségben, míg a Nazca-vonalakat a Nazca-törzs tagjai időszámításunk szerint 200 és 700 között hozták létre.

A Nazca-vonalakat csak a repülőgépek feltalálása után fedezte fel a kor embere, mert ezek csak a levegőből láthatók. Ellenben a most megtalált Paracas-vonalak a megfelelő szögből szabad szemmel is megfigyelhetők.

Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top