Életmód

Leállítja a gólyakamerákat a madártani egyesület

Ha gond volt a kamerákkal, nem tudták gyorsan elhárítani a problémát, ezért inkább más projektekre koncentrálnak.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) úgy döntött, hogy idén nem indítja el az eddig általa működtetett, gólyafészkeknél elhelyezett webkamerákat.

A döntést azzal indokolták, hogy a kamerák olyan helyszíneken voltak felszerelve, ahol az egyesület csak harmadik fél bevonásával tudott tenni bármit, ha technikai probléma merült fel. Így nem tudtak olyan gyorsan reagálni, mint ahogy az emberek elvárták volna – írja a Sokszínű vidék.

Így idén tavasztól nem követhetjük nyomon Bárónak, az ország kedvenc gólyájának az életét sem. De megszűnnek a hagyhalászi, a zalaistvándi, a dejtári, a rimóci és az őrhalmi kamerák is.

Az MME szerint a kapacitásaikat hatékonyabban tudják a faj- és élőhelyvédelmi projektekben felhasználni. Másrészt továbbra is elérhetők maradnak más weboldalak azoknak, akik egy vadon élő állat mindennapjait szeretnék figyelemmel kísérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top