Életmód

Lélegzetelállító videó: így síel a mozgássérült anya a fiával

Már a balesete előtt is aktívan síelt.

Az ausztrál Sarah-Jane Staszak öt éve bénult le deréktól lefelé, de a téli sportok iránti rajongása nem múlt el nyomtalanul. Bár lábra nem tud állni, azért síelni még tud, és régi nagy álma volt, hogy Alaszkában helisíelhessen a fiával, Hamish-sel. De mi az a helisízés? Olyan, vadregényes, extrém pályák besíelése, ahová nem visz fel sífelvonó, hanem helikopterrel röpítik fel az embert a tetejére.

Idén áprilisban Sarah-Jane végre kipipálta ezt a tételt a bakancslistáján. „A síelés és az alpesi környezet szeretete tizenöt éves korom óta a csontjaimban van. Már nem sokkal a rehab után eljöttem tolószékben síelni, ami nagy örömet okozott nekem. Ráébresztett, hogy mennyire fontos, hogy megtartsuk a hobbijainkat, hogy megmaradjon az életkedvünk” – mondta.

A videó a helikopteres utazás képeivel kezdődik, majd drónfelvételek láthatók Sarah Jane-ről, ahogy egy nem mozgássérült kísérővel szeli az idilli valdezi havat.

(Daily Mail)

Kiemelt képünk: Sarah-Jane Staszak/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top