Életmód

Húsz család utasította el, végül egy meleg férfi fogadta örökbe a Down-szindrómás babát

A 41 éves Luca Trapanese tizenéves kora óta segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket.

Egy egyedülálló meleg férfi fogadott örökbe egy Down-szindrómás kisbabát – írja a Bored Panda.

Képünk illusztráció (Fotó: Europress)

A 41 éve Luca Trapanese régóta szeretett volna apa lenni, de hiába, Olaszországban csak kivételes esetben adnak örökbe gyereket egyedülálló meleg férfiaknak. Aztán 2017 júliusában végre rámosolygott a szerencse: a gyámügy közölte vele, engedélyezik, hogy adoptáljon, de csak akkor, ha különleges igényű gyereket is elfogad.

Luca azonnal igent mondott – így ismerkedhetett meg a 13 napos Albával, akit betegsége miatt addigra már húsz család utasított vissza. „Amikor először a karomba vettem, azonnal elöntött a boldogság – mondta a férfi. – Rögtön a magaménak éreztem a kislányt.”

Luca tinédzserkora óta foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel. „Tizennégy éves korom óta önkénteskedem, úgy éreztem, megvan a tudásom és a tapasztalatom ahhoz, hogy felneveljem.”

Ma már el sem tudná képzelni az életet Alba nélkül. „Forradalmasított az életemet, nálam minden körülötte forog. Boldogságot és elégedettséget hozott a mindennapjaimba. Büszke vagyok rá, hogy az apja lehetek” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top