Életmód

Feszült a hangulat a Szent László Kórház fertőző osztályán

A betegek félnek, az egészségügyi dolgozók teljesen kimerültek.

Fáradtak és feszültek a karanténban dolgozó orvosok és ápolók, ez derül ki abból a videóból, ami a Szent László Kórház fertőző osztályán készült. Az egyik páciens arról beszélt: jobban sajnálja a stresszes orvosokat és nővéreket, mint saját magát. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta, egyre nagyobb a nyomás az amúgy is túlterhelt nővéreken és orvosokon – számolt be róla az Rtl.hu.

Szent László kórház

Koronavírus: a betegek félnek, az egészségügyi dolgozók teljesen kimerültek (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Egyes páciensek azt sérelmezik, hogy egy kórteremben kell lenniük a frissen érkezett betegekkel, és esetleg elkaphatják a fertőzést. A Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke úgy tudja, hogy legalább harminc egészségügyi dolgozó került karanténba, mert érintkezett koronavírusos beteggel. 

Az RTL értesülései szerint egyre több kórházat különítenek majd el a koronavírusos betegek ápolására, például a Balassagyarmati Kórházat, ahol tudomásuk szerint felmondott az egyik infektológus.

Aktuális híreink a témában:

Megható felajánlást tett Ábel Anita a Nicsak, ki vagyok?-ban

Koronavírus: 1 nap alatt több mint 350 halott Olaszországban, és még nincs csúcson a járvány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top