Életmód

ORI-vezér: Legalább egy évig nem lesznek koncertek

Komor jövőképet vetített a magyar zenészek elé az Országos Rendezvényiroda vezetője.
koncert

„A jelenlegi állás szerint minimum egy évig nem lesz tömegrendezvény” – jelentette ki az Országos Rendezvényiroda nevű cég ügyvezetője egy terjedelmes Facebook-posztban.

Posztobányi Andor szerint a magyar zenészek többsége a koronavírus miatt csak átmeneti nehézséggel számol, ami bármelyik pillanatban megoldódhat. Ő azonban arra számít, hogy „jó ideig nem lesz koncert, ami a szakma 98 százalékának a bevételét biztosította, és a következő egy évben szinte biztosan nem is lesz. A közhangulat nem azt mutatja, hogy bármi komoly segítséget kaphatunk az államtól.”

Ám szerinte „mindenkinek szüksége lesz támogatásra, mert mindenki megdolgozott érte a szakmában. Ha nem így lesz (…), akkor életek fognak szakadékba zuhanni minden átmenet nélkül. Mert erre nem lehetett felkészülni” – fogalmazott.

„Most meg kell tanulni úgy életben maradni, hogy senki se fogja azt mondani, hogy valamiben nem vagytok jók. Mindenki tudni fogja, hogy valamiben nagyon jók vagytok… Csak ebből nem lehet majd megélni…”

– zárja a bejegyzését Posztobányi Andor.

Az ORI vezetőjeként Posztobányi Andor többek között olyan magyar produkciók fellépéseiért felel mint Király Viktor, Zséda, Wolf Kati, Vastag Csaba, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hooligans és az Irigy Hónaljmirigy.

Az ORI-vezér véleménye egyébként ellentmond a kultúráért felelős államtitkár múlt heti Facebook-posztjának. Fekete Péter arról írt, hogy „hamarosan a kulturális, előadó-művészeti területen is megkezdődik egy könnyítési folyamat, és megindulhat a szakmai munka”.

További cikkek a járvány miatt zenéz helyzetbe került zeneiparról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top