Életmód

Operatív törzs: már Budapesten is lehet lakodalom

Hétfőtől Budapesten is összejöhet a családi, baráti társaság, esküvők, illetve temetések után. Bár megkötések így is lesznek, elvileg nincs több akadálya a nagyobb lakodalmaknak és a halotti toroknak.
Lakodalom

Az operatív törzs hétfői koronavírus sajtótájékoztatóján derült ki, hogy június 15-től engedélyezik a házasságkötések és a temetések utáni családi rendezvényeket. Ugyanakkor a részvevők maximális létszáma így sem haladhatja meg a 200 főt, és továbbra is be kell tartani a szükséges védőtávolságot.

Kiss Róbert rendőr alezredes azt is hozzátette a hivatalos kormányzati koronavírus oldal beszámolója szerint, hogy a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó-üzletben, szálláshelyen is megtartható hétfőtől.

Az szintén kiderült, hogy június 15-étől ismét megnyitnak, látogathatók a könyvtárak. A kőszínházak és a mozik viszont egyelőre zárva tartanak: nyitásuk ügyében szerdán várható friss információ.

(via koronavirus.gov.hu)

Még több naprakész hír a hazai koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top