Életmód

Müller Cecília: hetek múlva érződik a korlátozások hatása

Ha mindenki viselné a maszkot, valószínűleg nem kellenének további korlátozások.

Továbbra is a koronavírus-járvány exponenciálisan növekvő szakaszában vagyunk, napról napra nő a fertőzöttek és az áldozatok száma – mondta el az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette: a korlátozó intézkedések bevezetése után két héttel várható a fertőzöttek, négy héttel később pedig az elhunytak számának javulása. Az esetleges további szigorításokról a jövő héten döntenek.

A szakember beszélt arról is, hogy a WHO elemzése szerint, ha 95 százalékban viselnénk a maszkot, akkor valószínűleg további megszorításokra nem lenne szükség.

A koronavírus mellett most már a szezonális influenza is megérkezett Magyarországra. Hetente ellenőrzik, hogy elegendő-e a rendelkezésre álló készlet. A friss adatok szerint az első szállítmány 74 százalékát már beadták az orvosok. Van, ahol az eddig kiszállítottnál többen kértek a kormány által javasolt vakcinából, ezért nem tudott még mindenki hozzájutni.

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top