nlc.hu
Életmód

Drogériás sampon teszt

Festett, sprőd, lelapul? – drogériás samponokat teszteltünk. Nézd meg, a te hajadnak melyik lenne a legjobb!

Mutatjuk, melyik sampontól és balzsamtól csillogtak a fürtök, mi tette őket puhábbá, és azt is, mitől ne várjunk csodát.

Az elmúlt hetekben nagyszabású sampon és balzsam tesztelésbe fogott a szerkesztőség: vékony- és vastagszálú, száraz vagy épp zsírosodásra hajlamos hajjal rendelkezőket egyaránt bevontunk, hisz fontosnak tartottuk, a termékek olyanokhoz kerüljenek, akiknek frizurája éppen az ígért ápolásra szorul. Első körben mutatjuk, miként vizsgáztak a drogériás hajápolók, azok, amelyekkel talán már te is többször szemeztél az üzletekben, de nem tudtad eldönteni, érdemes-e adni neki egy esélyt. Nos, mi megadtuk, íme az eredmény, miként éltek a lehetőséggel.   

Pyunkang Yul ATO Blue Label Tusfürdő és Sampon

Pyunkang Yul ATO Blue Label Tusfürdő és Sampon

Pyunkang Yul ATO Blue Label Tusfürdő és Sampon

Milyen hajra szánják a terméket? Gyengéd sampon minden hajtípusra.

A tesztelő hajtípusa: Hosszú, göndör, száraz.

Első benyomás: Kimondottan tetszetős, minimál a dizájnja, nincs túllogózva, egyszerű, letisztult. Kék üvegben van, amit szívesen hagyok kint a kád szélén, olyan jól mutat. A sampont tusfürdőként is használhatjuk, ez nekem érdekes, új kombináció volt, nem szoktam ilyen termékeket használni.

Általános tapasztalatok: Viszonylag hosszú hajam van, ezért olykor eszi a sampont, de ebből elég volt egy diónyit jól eloszlatni a hajamon, és rendesen habzott is. Hetente kétszer mosok hajat, ennél többször ennél a samponnál sem volt rá szükségem. A kiöblítés során elég volt kétszer jól átmosnom. Összesen három hétig használtam, ez idő alatt több alkalommal tusfürdőnek is használtam.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? Többszöri használat után azt vettem észre, hogy szép csillogó lett tőle a hajam, nem nehezedett el, a göndörséget szépen visszaadta. Nem kellett gyakrabban mosnom, mint ahogy szoktam, és a fejbőrömet sem szárította. Kifejezetten szerettem használni. Balzsamot pluszban nem használtam hozzá, de nem is igényelte a hajam, elég volt az ápolás, amit a sampon nyújtott.

Erőssége: Egyértelműen jól érezte magát tőle a hajam, és az is fontos volt számomra, hogy nem tesztelték állatokon a terméket.

Mire figyelj: Nem tudok ilyet kiemelni, érdemes kipróbálni ezt a sampont.

Nature Box Sampon és Szilárd Balzsam Avokádó Olajjal 

Nature Box Avokádó Olajjal Sampon és Szilárd Balzsam

Nature Box Avokádó Olajjal Sampon és Szilárd Balzsam

Milyen hajra szánják a termékeket? Sérült hajra.

A tesztelő hajtípusa: Hosszú, göndör, száraz.

Első benyomás: A sampon utántöltős verzióját használtam, amit én kimondottan szeretek, ugyanis, ha nem muszáj, nem halmozom a műanyag flakonokat. Kellemes gyümölcsös illata volt mind a samponnak, mind a hozzá tartozó balzsamnak, a sampon állagával is minden rendben volt.

Általános tapasztalatok: A sampont két hétig, hetente két alkalommal teszteltem. Nem szeretem, ha sokat kell használnom egy samponból, és kimondottan utálom, ha nem habzik fel rendesen, de ennél a terméknél nem volt ilyen gondom. Kényelmes volt a használata, jól szét lehetett oszlatni a hajon. 

Még sosem használtam szappanszerű balzsamot, ezért először kicsit furcsa volt, de végül rájöttem, hogy könnyebb eloszlatni a hajamon, mint a folyékony állagút. Nedves, kinyomkodott hajon használom, sajnos nincs annyi időm, hogy a törölközőszáraz hajamat balzsamozzam be, majd mossam le újra, de úgy vettem észre, így is kaptam tőle ápoló hatást. Pár percig hagytam rajta, ahogy a javaslat is szólt, és egy alapos öblítéssel jól kimosható a hajszálak közül.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? A balzsam kimondottan jót tett a hajvégeimnek, egészségesebbnek kinéző a frizurám, kevésbé tűnik száraznak, a sampontól viszont nem éreztem nagy változást, jó, de átlagos termékként ismertem meg. Sűrűbben nem kellett mosnom a hajamat, és a fejbőröm sem szárította, ezek fontos szempontok nálam, e tekintetben elégedett voltam vele.

Erőssége: A szilárd balzsamot nagyon megszerettem hajápoló hatása miatt, ráadásul lassabban fogy és könnyebben eloszlatható, mint egy folyékony változat.

Mire figyelj: Akinek a haja nem különösebben száraz, ne ezt a sampont válassza, mert elnehezedhetnek tőle a fürtjei.

Schwarzkopf Gliss Hair Repair Split Ends Miracle Sampon és Balzsam

Schwarzkopf Gliss Hair Repair Split Ends Miracle Sampon és Balzsam

Schwarzkopf Gliss Hair Repair Split Ends Miracle Sampon és Balzsam

Milyen hajra szánják a termékeket? Sérült, töredezett végű hajra.

A tesztelő hajtípusa: Félhosszú, egyenes, régóta festett.

Első benyomás: A design szép, a márkától megszokott, külön pozitívum, hogy fejjel lefelé találták ki a flakonokat, így nem kell rázogatni használat előtt, amikor már nincs tele. Kellemes illata van, megfelelő az állaga, nem túl folyékony.

Általános tapasztalatok: Egy diónyi mennyiség elég a samponból, alaposan habzik, emiatt is jól eloszlatható. Számomra alkalmanként egyszer is elég volt vele hajat mosni, tetszett, hogy könnyen kiöblíthető. Egy hónapon át használtam a termékeket, hetente egyszer.

A balzsamból kevés is elég, nagyjából fele annyi, mint a samponból. Ez is könnyen eloszlatható volt, én nedves hajon használtam, két-három percig hagytam rajta. Könnyen, gyorsan kiöblíthető.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? Kellemes tapintású lett a hajam, az ígéret a flakonon a töredezett hajvégekre szól, de “sajnos” nem volt töredezett a hajvégem, így ezt nem tudtam tesztelni, ellenben mivel festetem a hajamat, úgy érzem, nem árt neki, ha kap egy kis plusz ápolást, hidratálást, ezt vártam ettől a párostól is, és megkaptam. Az illatát és az utána maradt puhaságot nagyon kedveltem, jobb lett a hajam állapota a használatuktól, puhább, és hosszan kitartott az illata is. Nem lett tőlük zsírosabb, nem változtattak a hajmosási gyakoriságon, és a fejbőrömet sem szárították, ezt mind abszolút pozitívumként értékelem.

Erőssége: Az illata és az, hogy használatuktól puhább, lágyabb tapintású lett a hajam.

Mire figyelj: Nincs ilyen, jó kis sampon balzsam páros.

Dove Clarify & Hydrate Sampon és Balzsam

Dove Clarify & Hydrate Sampon és Balzsam

Dove Clarify & Hydrate Sampon és Balzsam

Milyen hajra szánják a termékeket? Zsírosodásra hajlamos hajra.

A tesztelő hajtípusa: Rövid, vékonyszálú hajam van, közepesen sűrű, festett, zsírosodásra hajlamos.

Első benyomás: A dizájn szép, a flakon formája figyelemfelkeltő, szokatlan. A sampon és a balzsam állaga is teljesen rendben van, a sampon színe átlátszó, a balzsam a szokásos fehéres, illatuk a tisztaság illata, klasszikus sampon illat nekem. 

Általános tapasztaltok: Bár rövid a hajam, úgy éreztem, az átlagosnál nagyobb adagot igényelt a samponból, ami könnyen eloszlatható, de kevésbé habzik fel, mint a megszokott. Alkalmanként egyszer vagy kétszer mostam vele hajat, mikor hogy éreztem szükségét, igen könnyen kiöblíthető a hajból. Heti két alkalommal használtam, néha háromszor, összesen 25 alkalommal biztosan.

A balzsamból sampon társával ellentétben elég volt egy átlagos mennyiséget használni, könnyen eloszlott a hajon. Kinyomkodott, nedves hajon használtam, és kb 1-1,5 percet hagytam rajta. Ezek után könnyedén kiöblíthető volt a hajból.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? A sampon illata nem erős, ez tetszett, de mindenképp érdemes a balzsammal együtt használni, anélkül keményebb, fénytelenebb a haj. Érdemes a samponnal kétszer átmosni a hajat, mikor csak egyszer használtam, úgy éreztem, sem a fejbőröm, sem a hajam nem elég tiszta még, bár zsíros hajnál ez annyira nem is egyszerű. Kétszeri átmosásnál már egészen más volt a helyzet, és a fejbőrömet sem bántotta, nem szárította, és nem is zsírosította jobban. A balzsammal teljes mértékben elégedett voltam, hozta, amit elvártam tőle, újravenném.

Előnye: Kényelmes, könnyű használhatóság, kellemes illat, a balzsam kimondottan jól működött nálam.

Amire figyelj: Extrán zsíros hajat érdemes kétszer átmosni a samponnal, hogy hozza a tiszta érzetet. 

TRESemmé Purify & Hydrate Sampon és Balzsam

TRESemmé Purify & Hydrate Sampon és Balzsam

TRESemmé Purify & Hydrate Sampon és Balzsam

Milyen hajra szánják a termékeket? Zsírosodásra hajlamos hajra.

A tesztelő hajtípusa: Félhosszú, ritka, zsírosodásra hajlamos vékonyszálú, egyenes, festett haj.

Első benyomás: Nagyon szép design, a samponnak fekete, a balzsamnak hófehér a falkonja, arany betűkkel, igényes, exkluzív kinézet. A sampon állaga, illata nagyon kellemes, jó érzés vele hajat mosni. A balzsam krémes állagú, kényelmes használatú.

Általános tapasztalatok: Szerencsére nem kellett a samponból sokat használni, hogy megfelelően habosodjon, könnyen eloszlott a hajon. Valószínűleg elég lett volna egyszer is hajat mosnom vele, de magam megnyugtatása miatt kétszer szoktam. Könnyen ki tudtam öblíteni a hajamból, nem hagyott maga után rossz érzetet. Heti egyszer vagy kétszer használtam a sampont és hozzá a balzsamot is, így egy hónapig teszteltem a terméket.

A balzsamból alkalmanként a megszokott mennyiséget kellett használnom, könnyen el tudtam oszlatni a hajamon. Zuhany alatt, erősen kinyomkodott hajon használtam, átlagosan öt percig hagytam hatni, ezt követően könnyen ki tudtam öblíteni a hajamból.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? Összességében egy jó, megfizethető termékcsalád két tagját teszteltem. A hatásukat átlagosnak mondanám, amit ígértek, azt hozták. Sajnos nem sikerült hosszabb időre kihúznom a két hajmosás közötti időszakot, de nem is zsírosította jobban egyik készítmény sem, és a fejbőröm is rendben volt a használatuk alatt. A hajam jó illatú volt, és úgy éreztem, valamelyest hidratálták is a termékek. Örülök, hogy kipróbálhattam őket.

Erőssége: Egyértelműen az illata.

Mire figyelj: Nincs ilyen, hozza az elvárt átlagos tisztító, ápoló hatást.

Phi S1. Hajtisztító Sampon és Phi B1. Balzsam

Phi S1. Hajtisztító Sampon és Phi B1. Balzsam

Phi S1. Hajtisztító Sampon és Phi B1. Balzsam

Milyen hajra szánják a terméket? A sampon a zsíros hajtő és száraz hajvég problémájára, a balzsam tördezett hajvégek ápolására készült.

A tesztelő hajtípusa: Hosszú, egyenes, vékonyszálú, nem festett hajam van, ami mosás után picit hajlamos behullámosodni. Ami zavar benne, amellett, hogy kombinált, vagyis a végeknél, illetve azokhoz közeledve száraz, a tövénél gyorsan zsírosodik, és ez főleg a frufru miatt probléma, illetve az, hogy mosás után fél napig szép dúsnak tűnik, majd lelapul, elveszti formáját.

Első benyomás: Nagyon szeretem a gyógyszertári készítményekre hajazó csomagolásokat a maguk minimalizmusával, ez a márka is ezt vonalat követi. Az illata nagyon kellemes, visszafogott, nem tolakodó, de nem is tűnik el azonnal, az állaga is megfelelő. A samponból az első öblítés után szükség van még egy adagra, és valóban, amikor először viszi fel a hajára az ember, nem habzik túlzottan, de másodjára már igen, és nagyon jól tisztít, könnyű kimosni is hajból. A hátközépig érő hajamra kisebb diónyi adagot használtam, és ugyan féltem, hogy emiatt a 200 ml-es flakonból gyorsan ürül majd ki a sampon, de sokkal több maradt belőle három hét után mint saccoltam volna.

A hajbalzsamot samponos mosás után közvetlenül használom nedves hajra, majd fél perc, egy perc után ki is öblítem. Hajbalzsamot nem használok az egész hajon, és magában a leírásban is figyelmeztetnek arra, hogy a töveket kerülni kell, sőt, alkalmanként csak a nagyon extrém, esetleg kócosodásra, gubancolódásra hajlamos részeket balzsamozom be, így pont elég volt az a mennyiség, ami egy pumpálással kijön a flakonból.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? A hajam közvetlenül a mosás után sokkal fényesebbnek és dúsabbnak, erősebbnek tűnt mint a korábban használt termékek esetében, maguk a hajszálak pedig látványra erősebbnek, vastagabbnak, illetve tapintásra masszívabbnak tűntek, de a jó értelemben. Sem a sampon, sem a balzsam nem irritálta fejbőröm, pedig így a tél közeledtével, a fűtési szezon elindulásával hajlamos nagyon kiszáradni. És ezzel a kombinációval a korábban használt termékhez képest egy vagy két napot nyertem is két mosás között, így elég volt hetente egyszer vagy kétszer hajat mosni. A termék, amit használtam mellé: a frufrura a harmadik, negyedik naptól fújtam egy kis száraz sampont, illetve a régi rutinomból megmaradt még a hajolaj használata a hajvégekre, biztos, ami biztos alapon ezt időnként kenegettem, ugyanis nagyon keveset hordom leengedve, és ez nagyon megviseli.

Erőssége: Megfelelően tisztít, nem irritál, sikerült vele kitolni a hajmosás gyakoriságát és erősítette a hajamat.

Mire figyelj: Kétszer kell a samponnal hajat mosni, így fejti ki valódi hatását. 

Baba Volumennövelő Sampon Uborkakivonattal

Baba Volumennövelő Sampon Uborkakivonattal

Baba Volumennövelő Sampon Uborkakivonattal

Milyen hajra szánják a terméket? Vékonyszálú hajra.

A tesztelő hajtípusa: Hosszú, festett, enyhén hullámosodásra hajlamos hajam van. 

Első benyomás: A flakon egyszerű, és minimál, átlátszó, a benne található sampon zselés állagú, áttetsző. Illatában érezhető az uborkás jelleg, és még valami frissítő dolog, amit nem ismertem fel, de kifejezetten tetszett az illata. A zselés állagú sampont könnyű volt kinyomni a tubusból, mert felpattintható nyílás van rajta, amin tökéletesen átjut a sampon. A doboz 100 százalék  újrahasznosított műanyagból készült, ez plusz pont környezetvédelem szempontjából. 

Általános tapasztalatok: A tenyerembe nyomtam néhány nyomásnyi sampont, de viszonylag hosszú a hajam, hát középig érő, igényel ekkora mennyiség, hogy mindenhová eloszlassam. Az elején kicsit furcsa volt, mert nem habzott úgy, mint a régebbi samponom, de tudom, hogy a gyógynövényes-növényes samponok nem tartalmaznak habosító hozzávalókat, így gondoltam, hogy nem lesz ugyanolyan a hatása. Habzott attól még a sampon, de lényegesebben kevésbé mint “sima” társai. 

Hetente egyszer mosok hajat hétvégén, így a sampon kiszerelése sokáig elég. Sőt! Négyszer, azaz négy héten át használtam, és még mindig több mint a fele megvan. Nekem elég egyszer hajat mosni, utána használok kondicionálót, így nem igénylem a több samponozást. Kiöblítése könnyű volt, nem éreztem hogy maradtak volna bárhol samponmaradványok a hajamban utána. 

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? Volumennövelő hatást ígér, és ezt részbe be is váltotta. Nem növelte meg a hajamat hatalmasra, vagy annyira látványosra, de mintha egy kicsit használt volna és a hajam tömege többnek tűnt a hajmosás utáni második, harmadik napon is. A hajamat kellemesen tisztának éreztem hajmosás után és friss tapintása volt napokig. Bár nem zsírosodásra hajlamos a hajam, inkább a hajvégeim szárazak a festés következtében, viszont ezen nem rontott, de nem is javított. Mivel festett hajam van, és két-három havonta festem, szerencsére a festék színén sem változtatott semmit, így bátran ajánlom festett hajúaknak is. A fejbőrömet nem szárította, és abszolút nem zsírosodott tőle a hajam, ami nagy pozitívum, mert a régebben próbált természetesen samponoktól voltak már ilyen problémáim. 

Erőssége: Kellemes illat, könnyű adagolás, és jó tisztító hatás. 

Mire figyelj: Nem habzik annyira, de a természetes összetevők miatt ez teljesen normális. 

Avon Advance Techniques Hajtápláló Sampon és Balzsam Argán- és Kókuszolajjal

Avon Advance Techniques Hajtápláló Sampon és Balzsam Argán- és Kókuszolajjal

Avon Advance Techniques Hajtápláló Sampon és Balzsam Argán- és Kókuszolajjal

Milyen hajra szánják a terméket? Száraz hajra, mindennapos használatra is.

A tesztelő hajtípusa: Félhosszú, átlagos sűrűségű, enyhén hullámos, melírozott haj. 

Első benyomás: Meglepően szép a design, a flakon fekete színe az arany felirattal elegánssá teszi a csomagolást. A sampon és balzsam állaga is a típusuknak megfelelő, kellemes illata van mindkettőnek. 

Általános tapasztalatok: A samponból diónyi, átlagos mennyiséget használtam, ez könnyen eloszlatható volt és jól is habzott, amit szeretek. Amikor kétszer mostam vele hajat egy alkalommal, másodjára minimális mennyiség esetén is megfelelően habzott. Általában azonban egyszer mostam vele hajat, úgy tapasztaltam, picit alaposabb öblítést igényelt. Heti kétszer használtam, négy héten keresztül.

A balzsamból is ugyanannyit használtam, mint más termékből is szoktam, könnyen eloszlatható volt a hajon. Kinyomkodott hajra vittem fel és körülbelül öt percig hagytam rajta, ez is alaposabb öblítést igényelt a lemosásnál. 

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? A hajam, ahogy a gyártó ígérte, simább, erősebb volt hajmosás után. Könnyen formázható, szépen szárítható, tapintásra puha, kellemes illatú lett. Hajamat ugyanolyan gyakran mostam, mint korábban, hidratálta, nem zsírosította. Fejbőrömön változást nem vettem észre, nem okozott viszkető érzést.

Erőssége: A sampon a balzsammal kiegészítve kellemes csalódást okozott, hajam illatos, könnyen kezelhető volt hajmosás után. 

Mire figyelj: A samponban lévő argán olajnak köszönhetően hajam puha tapintású lett, azonban érdemes picit több időt szánni mindkét fázis után az öblítésre. 

Cellhappyco Sampon

Cellhappyco Sampon

Cellhappyco Sampon

Milyen hajra szánják a terméket? Károsodott fejbőr és hajszerkezet regeneráló, eltávolítja a hajban összegyűlt felesleges keratint és zsírt.

A tesztelő hajtípusa: Hosszú, egyenes, régóta festett hajam van.

Első benyomás: Letisztult dizájn, praktikus, adagolóval ellátott flakon. A sampon átlátszó, finoman zselés állagú, természetes, gyógynövényes illattal.

Általános tapasztalatok: Öt-hat pumpálásnyi volt elég a hátközép alá érő hajamra, habzása visszafogott, ezért az eloszlatása kicsit nehézkesebb, alaposabban oda kell figyelni, hogy jusson mindenhová. Alkalmanként egyszer mostam vele hajat, úgy tapasztaltam, így is megfelelően tisztította. Nagyon könnyen kimosható a hajból. Átlagosan kétnaponként, három héten keresztül használtam.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? Közvetlenül a hajmosás után könnyű, puha tapintású lett a hajam, illatot azonban csak minimálisan hagyott a sampon. A textúrája nagyjából a megszokott maradt, zsírosabb vagy szárazabb nem lett, a fénye viszont élénkült, a hajfesték lassabban kopott belőle, mint a megszokott samponom használatakor. A fejbőröm nagyon “szerette”. A hajmosásaim gyakorisága nem változott, általában kétnaponként mosok hajat és ezt emellett a sampon mellett is igényelte. 

Erőssége: Nagyon gyengéd, kímélő, sok természetes összetevővel. Amikor a szemembe belement, azt sem csípte.

Mire figyelj: Nem tudok ilyet kiemelni, elégedett voltam vele. 

Fogadjunk, hogy ezekre még nem gondoltál

15 dolog, amire használhatod még a sampont a hajmosáson kívül

Yope Keleti Virágoskert Sampon és Balzsam

Yope Keleti Virágoskert Sampon és Balzsam

Yope Keleti Virágoskert Sampon és Balzsam

Milyen hajra szánják a terméket? Száraz, sérült hajra.

A tesztelő hajtípusa: Száraz végű, főleg száraz, de korpásodásra hajlamos. 

Első benyomás: A pulykás designja jópofa, egyébként informatív is a csomagolás, és tetszett, hogy a sampon pumpás kiszerelésű, ettől nagyon kényelmes a használata. Az illata mindkettő terméknek intenzív, keleties.

Általános tapasztalatok: Mivel natúr sampon, enyhe a habzása is, ezért nekem érzetre több kellett belőle, mint másik készítményből. Alkalmanként egyszer samponozom be a hajamat, pontosabban csak a fejbőrömet szoktam mosni, ezzel is így tettem, úgy vettem észre, így is megfelelően tisztított. Heti kétszer mosok hajat, ezt a sampon balzsam párost négy hétig használtam.

A fodrász mindig mondja nekem, hogy a balzsamozást sose vigyem túlzásba, így csak keveset használtam belőle. Viszonylag könnyen eloszlatható volt a hajon, nekem jól jött volna, ha nem szívódik be olyan hamar és nem lesz vizes hatása, így jobban éreztem volna, hová juttattam belőle. Nedves hajra használtam, pár percig hagytam rajta a balzsamot, ez is könnyen kiöblíthető volt a hatóidő lejárta után.

Mennyire tartotta be ígéretét a termék? Annak ellenére, hogy nekem az illata nem jött be annyira és a sampon esetén a használni való mennyiséget is soknak találtam, az ígéretét tartotta. Elég száraz, nagyon hosszú hajam van, amit nehéz hidratáltan és szállásmentesen tartani. A termék damage repairt ígért, és teljesített: sima és továbbra is töredezésmentes a hajam. Mivel érzékeny vagyok a hajamra, egy elég drága terméket használok már egy éve, de most nem érezte meg a cserét, ami szerintem jó, és magáért beszél. Nem zsírosodott jobban vagy gyorsabban a hajam, sem a fejbőröm, illetve azt nem is szárította, teljesen rendben volt.

Erőssége: Hidratálta, simábbá, ápoltabbá tette a hajamat, betartotta az ígéretét.

Mire figyelj: Az illata megosztó lehet, illetve a samponnál mennyiségre figyeljetek, lehet, hogy ebből sem kell több, csak kevésbé habzik, így más az érzet.

Mást is teszteltünk már

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top